ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση της οικογένειας Βακάκη για το τροχαίο με την Πόρσε

Ανακοίνωση της οικογένειας Βακάκη για το τροχαίο με την Πόρσε

Η οικογένεια Απόστολου Βακάκη, ιδιοκτήτη της γνωστής αλυσίδας καταστημάτων Jumbo, ζήτησε να μεταδοθεί μέσω του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου δήλωσή της για το τραγικό δυστύχημα της περασμένης Κυριακής.

Η δήλωσή της οικογένειας έχει ως εξής:

«Ο Θεός μας ζητά να διαχειριστούμε το αδιανόητο και να ζήσουμε με το αφόρητο. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά συλλυπητήρια μας και στις υπόλοιπες οικογένειες και να ευχαριστήσουμε για τη συμπαράσταση όλων στο θρήνο μας για την τραγική πρόωρη απώλεια τριών νέων ανθρώπων και ενός παιδιού.

Οικογένεια Απόστολου Βακάκη»

Ποιος ήταν ο Γιώργος Βακάκης

Ο 24χρονος γιος του επιχειρηματία Απόστολου Βακάκη, Γιώργος, φέρεται να ήταν ο οδηγός της Porsche που σκόρπισε το θάνατο στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας το απόγευμα της Κυριακής.

Ο κληρονόμος του ισχυρού ανδρός της εταιρίας παιχνιδιών Jumbo, Γιώργος Βακάκης έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαινε και ο στενός φίλος και συνεργάτης του Ανδρέας Γεωργακόπουλος, και κατέληξε πάνω σε ένα σταθμευμένο όχημα, παίρνοντας μαζί τους στον θάνατο μια 33χρονη γυναίκα και τον μόλις 3 ετών γιο της.

Η πρώτη που φαίνεται πως έμαθε για το τροχαίο ατύχημα του Γιώργου Βακάκη, φέρεται να είναι ήταν η αδερφή του Σοφία, μέσω ενός κοινού φίλου τους.

Η μητέρα του σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ήταν εκτός Αθηνών, ενώ ο πατέρας του που πληροφορήθηκε την είδηση λίγο αργότερα φέρεται να κατέρρευσε, όπως και η άλλη του αδερφή.

Ο Γιώργος Βακάκης ήταν απόφοιτος της Σχολής Μωραΐτη, σπούδαζε στην Αμερική και εργαζόταν ήδη στην εταιρία, ενώ στο μοιραίο ταξίδι ο προορισμός του ήταν η Αράχωβα.

Λάτρευε τα ταξίδια, υπεραγαπούσε τις αδερφές του και έφυγε χαρούμενος για μια εκδρομή που τελικά σφράγισε την μοίρα του και μαζί άλλων τριών ανθρώπων, στο 83ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας.

Ποιος ήταν ο συνοδηγός και φίλος του Γιώργου Βακάκη

Ο Ανδρέας Γεωργακόπουλος είναι το τέταρτο θύμα της φριχτής τραγωδίας όταν η Porsche του κολλητού του, στην οποία ήταν συνοδηγός έπεσε με ιλιγγιώδη ταχύτητα πάνω σε σταθμευμένο όχημα σε υπαίθριο πάρκινγκ.

Ο Ανδρέας Γεωργακόπουλος και ο Γιώργος Βακάκης ήταν παιδικοί φίλοι από τη Σχολή Μωραΐτη, στην οποία φοίτησαν και οι δύο και αχώριστοι όπως λένε άνθρωποι που τους γνώριζαν.

Τα μεσημέρι της Κυριακής λοιπόν οι δύο φίλοι ξεκίνησαν για την εκδρομή τους στην Αράχωβα, όπου θα περνούσαν την Καθαρά Δευτέρα.

Ο 24χρονος Ανδρέας εργαζόταν στη ναυτιλιακή εταιρεία Μαρτίνου, και όχι στα Jumbo, όπως αρχικά είχε γραφτεί.

Οι γονείς του είναι γιατροί με διευθυντικές θέσεις στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία. Η μητέρα του σύμφωνα με πληροφορίες είναι νεογνολόγος και ο πατέρας του καρδιοχειρουργός.

Το προσωπικό μάλιστα του νοσοκομείου, συνεργάτες και φίλοι του ζευγαριού είναι συντετριμμένοι και δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν τι έχει συμβεί.

Η κηδεία του 24χρονου θα γίνει σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες την Πέμπτη στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Γεωργακόπουλος ήταν συνεπιβάτης στη μοιραία Porsche και η σορός του σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική εκτινάχθηκε από το αυτοκίνητο και βρέθηκε αρκετά μέτρα μακριά από το σημείο.

Δείτε εδώ το χρονικό της τραγωδίας

Σχετικές ειδήσεις