Βιαστής - Δάφνη: Δείτε το πιστοποιητικό τυφλότητας του δράστη

Βιαστής - Δάφνη: Δείτε το πιστοποιητικό τυφλότητας του δράστη

Βλέπει ή όχι ο βασανιστής της Δάφνης; Τι λένε οι ιατρικές γνωματεύσεις; Απομονωμένος στην Ε' πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού βρίσκεται από την πρώτη ημέρα της προφυλάκισης του ο Παναγιώτης Κοντζιλέλος ο οποίος κατηγορείται για την αρπαγή και το βιασμό της 20χρονης φοιτήτριας στη Δάφνη - Δείτε το έγγραφο που προσκόμισε ο πατέρας του στο δικαστήριο 

 Το εν λόγω έγγραφο κατέθεσε ο πατέρας του κατηγορούμενου Παναγιώτη Κοντζιλέλου στο δικαστήριο.

pistopoiitiko

Η ημερομηνία γνωμάτευσης του εγγράφου είναι 23 Μαρτίου 2015 και αναφέρει: «Μετά από αξιολόγηση από την Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή του ΚΕΠΑ διαπιστώθηκαν οι παρακάτω παθήσεις κατά βαθμό και βαρύτητα... (αναφέρονται οι παθήσεις) Προκύπτει ότι το συνολικό ποσοστό αναπηρίας του ανέρχεται σε 95% κατά ιατρική πρόβλεψη από 11/12/2014 έως εφ’ όρου ζωής. Παρουσιάζει τύφλωση και στους δύο οφθαλμούς (πρακτικά τυφλός) με ημερομηνία εμφάνισης τυφλότητας από 11/12/2014. Κατά ιατρική κρίση χρήσει βοήθειας και συμπαράστασης ετέρου προσώπου από 11/12/2014 εφ’ όρου ζωής».

Ο 52χρονος κατηγορούμενος είχε αναρτήσει τη γνωμάτευση πιστοποίησης της αναπηρίας στον λογαριασμό του στο Facebook στις 5 Απριλίου 2015. «Να και η απόφαση για το ποσοστό αναπηρίας», έγραφε τότε.

Την ύπαρξη του συγκεκριμένου πιστοποιητικού αποκάλυψε πρώτο το Newsbomb.gr σήμερα Σάββατο 13 Μαϊου (Δείτε εδώ το αποκλειστικό ρεπορτάζ)

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr, ο κατηγορούμενος ο οποίος «ποντάρει» στην άμεση αποφυλάκισή του με ηλεκτρονική επιτήρηση (βραχιολάκι) λόγω του μεγάλου ποσοστού (95%) τυφλότητας, που ισχυρίζεται ότι έχει, από την πρώτη στιγμή οδηγήθηκε σε ειδικό κελί προκειμένου να μην έρχεται σε επαφή με «σκληρούς» ποινικούς και βαρυποινίτες για λόγους προσωπικής του προστασίας.

Η μόνη εντολή που δόθηκε για «έξοδό» του από την ειδική πτέρυγα ήταν για να μεταφερθεί την Πέμπτη (12/05) στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού προκειμένου να εξεταστεί από οφθαλμίατρο βάσει εισαγγελικής παραγγελίας στο πλαίσιο της κατεπείγουσας έρευνας που διενεργείται προκειμένου να διαπιστωθεί εάν όντως είναι τυφλός. Κι αυτό διότι υπάρχουν μαρτυρίες ότι οδηγούσε μέχρι και μηχανάκι, ενώ ερωτηματικά εγείρονται και από το γεγονός ότι χρησιμοποιούσε κάμερες για να καταγράφει τις αρρωστημένες-αξιόποινες πράξεις του.

Σύμφωνα με τη σχετική γνωμάτευση του οφθαλμίατρου, το περιεχόμενο της οποίας αποκαλύπτει το Newsbomb.gr, και η οποία έχει ήδη διαβιβαστεί στις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές: «Η όραση των οφθαλμών του 52χρόνου Παναγιώτη Κοντζιλέλου αντιστοιχεί σε μέτρηση δακτύλων προ οφθαλμού, εκ του βυθού αλλοίωση κεντρικής περιοχής (ωχράς) μεγαλύτερης των ΑΟ. Προβολές φωτός θετικές». 

 

Διαβάστε ΕΔΩ την σοκαριστική υπόθεση