Ντομάτα-γίγας βάρους 1,5 kg σε μποστάνι της Μυτιλήνης! (pics)

Ντομάτα-γίγας βάρους 1,5 kg σε μποστάνι της Μυτιλήνης! (pics)

Είναι η ντομάτα της χρονιάς ή μάλλον της δεκαετίας αφού δεν θυμόμαστε άλλη τόσο μεγάλη τα τελευταία χρόνια…

Απίστευτο και όμως αληθινό ή ντομάτα που βλέπετε ζυγίζει περίπου 1,5 kg και βρέθηκε σε μποστάνι στην Τσιχραντα της Μυτιλήνης και συγκεκριμένα στο μποστάνι της Ταβέρνας «Το Χανι». Το LesvosPost.com συνομίλησε με την κόρη του ιδιοκτήτη της ταβέρνας «Το Χάνι» στην Φιλια Μυτιλήνης Μελίνα Μαρμάρου: «Έκανε και τα άλλα χρόνια μεγάλες, απλά δεν είχα τόση επαφή εγώ με τα φυτά, πέρυσι που είχα ζυγίσει μία, ήταν περίπου 1,200, φέτος μας έκανε αυτή..» μας εξηγεί η κ Μελίνα.

ΝΤΟΜΑΤΑ 1

Και συνεχίζει: «Ποιος ξέρει ίσως κάνει και μεγαλύτερη μέχρι το τέλος της σεζόν!!! Απ' ότι μου είπε ο μπαμπάς μου, πάντα τέτοια μεγέθη έβγαζε, άλλοτε λίγο μικρότερα, αλλά ακόμα και μεγαλύτερα!!

ΝΤΟΜΑΤΑ 3

Ο σπόρος είναι από την εποχή που ζούσε ο παππούς μου όπου και καλλιεργούσε ντομάτες, δηλαδή τουλάχιστον 90 ετών. Τα τελευταία χρόνια που μένω εγώ στη Τσιχραντα, επειδή είναι εκεί η καλλιέργεια, μου έκανε τόσο μεγάλη εντύπωση το μέγεθός τους γι 'αυτό ξεκίνησα και να τις φωτογραφίζω!!» Όπως μας είπε η κ Μαρμαρου η ντομάτα είδη έχει καταναλωθεί κάνοντας μάλιστα 2 σαλάτες σε ένα μεγάλο μπολ.

ΝΤΟΜΑΤΑ 2