ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά live: Δείτε που υπάρχουν ΤΩΡΑ πυρκαγιές στη χώρα

Φωτιά live: Δείτε που υπάρχουν ΤΩΡΑ πυρκαγιές στη χώρα

Το μεγαλύτερο είναι αυτό στην ανατολική Αττική, η ένταση του οποίου είναι μικρότερη σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες.

Οι δυνάμεις κατάσβεσης παραμένουν σε πλήρη ανάπτυξη και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, για να οριοθετήσουν την περίμετρο της πυρκαγιάς, δεδομένου ότι αναμένεται αύξηση των ανέμων στην περιοχή, αναφέρει η Πυροσβεστική.

Στο σημείο επιχειρούν 220 πυροσβέστες με 84 οχήματα και 88 άτομα πεζοπόρο, εθελοντικές ομάδες, υδροφόρες της αυτοδιοίκησης και άνδρες των ενόπλων δυνάμεων, ενώ από αέρος συνδράμουν διαδοχικά πέντε αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα.

Την Τρίτη (15/8) το μεγαλύτερο βάρος ρίχτηκε στον άξονα Κάλαμος – Μικροχώρι ( Αγία Κυριακή – Σαλαμίδι). Όλες οι δυνάμεις κατάσβεσης κατέβαλλαν υπεράνθρωπη προσπάθεια για να ανακοπεί το μέτωπο της πυρκαγιάς το οποίο κινείτο με μεγάλη ταχύτητα προς Μαλακάσα και Καπανδρίτι, κάτι που επετεύχθη με συνεχείς αναδιατάξεις των δυνάμεων και χρήση όλων των διαθέσιμων εναερίων μέσων, αναφέρει η Πυροσβεστική.

Διευκρινίζεται, επίσης, ότι καθ’ όλη τη διάρκεια των επιχειρήσεων αναπτύσσονται συνεχώς κινητές μονάδες τροφοδοσίας - καντίνες του Πυροσβεστικού Σώματος και της ΕΛ.ΑΣ, διανέμοντας νερά και σάντουιτς στους πυροσβέστες.

Η Πυροσβεστική, εκφράζει παράλληλα την ευγνωμοσύνη της για «την συγκινητική συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης, πολλών εταιρειών αλλά και πλήθος μεμονωμένων πολιτών για την πολύτιμη προσφορά τους σε τρόφιμα και νερό».

Εκτός από την Αττική, δύο ακόμη πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη στην υπόλοιπη χώρα. Η πρώτη στο Κρυόνερο Ηλείας, όπου επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο και 2 ελικόπτερα. Η δεύτερη μαίνεται στη Ζάκυνθο, στις περιοχές Κολιωμένο, Καταστάρι και Παλαιό Χωριό, όπου επιχειρούν 134 πυροσβέστες με 37 οχήματα, 30 άτομα πεζοπόρο τμήμα και ελικόπτερα.

Η Πυροσβεστική καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς και σήμερα υπάρχει πολύ υψηλός δείκτης επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Σχετικές ειδήσεις