Καιρός ΤΩΡΑ: Θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο - Τι θα γίνει με τα δρομολόγια των πλοίων

Καιρός ΤΩΡΑ: Θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο - Τι θα γίνει με τα δρομολόγια των πλοίων

Το κύμα κακοκαιρίας συνεχίζει να πλήττει τη χώρα με βροχές, ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους - Τι απαντά στο Newsbomb.gr το λιμεναρχείο Πειραιά για τα δρομολόγια των πλοίων

Το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες τρεις ημέρες τη χώρα συνεχίζεται, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τους πολύ ισχυρούς ανέμους.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι οι μετεωρολόγοι έδιναν ισχυρές καταιγίδες, κυρίως την Κυριακή (01/10), φαίνεται πως το σύστημα «γύρισε» και από εκεί που περιμέναμε μπουρίνια, πιθανότατα θα δούμε μόνο λίγες ψιχάλες.

Σημαντική ενίσχυση παρουσιάζουν οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο και στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας. Στο Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις που αγγίζουν τα 8 και κατά τόπους τα 9 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο επικρατούν βόρειοι άνεμοι με εντάσεις 6-7 μποφόρ και κατά περιόδους τοπικά 8 μποφόρ, ενώ πρόσκαιρα στην περιοχή του Κάβο Ντόρο αγγίζουν τα 9 μποφόρ.

Τέλος, πολύ ενισχυμένοι άνεμοι πνέουν και σε χερσαία τμήματα (ημιορεινά και ορεινά), της Ανατολικής Στερεάς, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, της Ανατολικής Πελοποννήσου, της Εύβοιας, της Ανατολικής Θεσσαλίας και της Θράκης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις, οι άνεμοι στο Νότιο Αιγαίο θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση κατά τη διάρκεια του Σαββάτου (30/09) και στο Βόρειο Αιγαίο την Κυριακή (01/10).

Διαβάστε εδώ αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκύριακο

Παράλληλα, το Newsbomb.gr επικοινώνησε με το Λιμεναρχείο Πειραιά το οποίο ξεκαθάρισε πως όλα τα δρομολόγια εκτελούνται κανονικά και χωρίς προβλήματα.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον καιρό και τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, μείνετε συντονισμένοι στο Newsbomb.gr.