ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Ο Βούλγαρος ομολόγησε τη δολοφονία του καρδιολόγου

Κρήτη: Ο Βούλγαρος ομολόγησε τη δολοφονία του καρδιολόγου

Στην ομολογία του φρικτού εγκλήματος με θύμα τον καρδιολόγο Χριστόδουλο Καλαντζάκη στη Σητεία, προχώρησε το απόγευμα του Σαββάτου (07/10) ο άνδρας από την Βουλγαρία που είχε συλληφθεί από τους αστυνομικούς.

«Έσπασε» ο Βούλγαρος που είχε συλληφθεί για την εν ψυχρώ δολοφονία του γνωστού καρδιολόγου στη Σητεία και ομολόγησε ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον άτυχο Χριστόδουλο Καλαντζάκη, μετά από μία μαραθώνια ανάκριση.

Ο άτυχος γιατρός, η δολοφονία του οποίου προκάλεσε σοκ στην κοινωνία ολόκληρης της Κρήτης, βρέθηκε νεκρός το πρωί του Σαββάτου, δίπλα από το αυτοκίνητό του στο δρόμο Σητείας - Μακρύ Γιαλού. Το σώμα, αλλά και το αυτοκίνητο του άτυχου 62χρονου, ήταν γαζωμένα από σφαίρες καραμπίνας, τις οποίες «άδειασε» ο δράστης.

siteia ektelesi copy

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο δράστης, που δήλωσε ότι είναι αστυνομικός στην πατρίδα του, φαίνεται ότι επιβεβαιώνεται το σενάριο ότι πρόκειται για έγκλημα πάθος. Όπως αναφέρθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο Βούλγαρος φέρεται να δήλωσε ότι διατηρούσε σχέση με τη σύζυγο του Χριστόδουλου Καλαντζάκη, η οποία προσήχθη νωρίτερα.

Έτσι «έσπασε» ο δολοφόνος

Ο ύποπτος είχε οδηγηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Ιεράπετρας, ύστερα από την κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα του φονικού, ο οποίος ανέφερε στους αστυνομικούς ότι είδε τον συλληφθέντα που είχε στήσει καρτέρι θανάτου στον 62χρονο καρδιολόγο.

Ο 35χρονος δράστης, κρατούσε μια καραμπίνα και μια σακούλα και προσποιούνταν τον κυνηγό, ενώ αφού εκτέλεσε τον καρδιολόγο, στη συνέχεια πέταξε το όπλο, μπηκε στο αυτοκίνητό του και εξαφανίστηκε.

Από τον τρόπο της εκτέλεσης και τον αριθμό των πυροβολισμών σε βάρος του θύματος, φαίνεται ότι ο δράστης είχε φοβερό μένος κατά του 62χρονου και ήθελε οπωσδήποτε να τον σκοτώσει, για αυτο του «έριξε» τρεις φορές στο σώμα και τη χαριστική βολή στο κεφάλι, ενώ από τις φωτογραφίες, φαίνεται ότι το παμπρίζ έγινε «σουρωτήρι» από τους πυροβολισμούς.

gsf

Όμως, ένας κυνηγός είδε όλο το σκηνικό της δολοφονίας και έδωσε όλες τις πληροφορίες που χρειάστηκαν οι αστυνομικοί για να προσαγάγουν αρχικώς τον δράστη και στη συνέχεια, με τα στοιχεία σε βάρος του, να αποσπάσουν την ομολογία του.

Ο Βούλγαρος συνελήφθη ενώ στο αστυνομικό τμήμα Ιεράπετρας έχει προσαχθεί και η ομοεθνής σύζυγος.

Το χρονικό της δολοφονίας

pjj

Ο άτυχος καρδιολόγος βρέθηκε νεκρός το πρωί του Σαββάτου (07/10), μέσα στο αυτοκίνητό του, στην περιοχή Πιλαλήματα Σητείας.

Το αμάξι του γιατρού «γαζώθηκε» από σφαίρες κυνηγετικού όπλου, με μια να τον «βρίσκει» στο κεφάλι και τρεις στην πλάτη. Το στυγερό έγκλημα σημειώθηκε γύρω στις 09:00 το πρωί και ενώ ο άτυχος γιατρός ταξίδευε με το αυτοκίνητό του από τη Σητεία προς τον Μακρύ Γιαλό, όπου επίσης διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο.

Πηγή: e-kriti, flashnews

Σχετικές ειδήσεις