Μιχάλης Λεμπιδάκης: Συγκλονίζει η μητέρα του επιχειρηματία για τις πρώτες ώρες της απαγωγής του

Μιχάλης Λεμπιδάκης: Συγκλονίζει η μητέρα του επιχειρηματία για τις πρώτες ώρες της απαγωγής του

Μιχάλης Λεμπιδάκης: «Ήμουν σίγουρη ότι είχαν απαγάγει τον Μιχάλη».

Σίγουρη ότι ο γιος της έχει πέσει θύμα απαγωγής με σκοπό να ζητηθούν λύτρα από την οικογένειά του, ήταν από την πρώτη στιγμή η Άννα - Κατίνα Λεμπιδάκη, σύμφωνα με όσα κατέθεσε στις Αρχές, αμέσως μετά την εξαφάνιση του 53χρονου επιχειρηματία.

«Έτσι όπως είχε εξελιχθεί το συμβάν του γιου μου, ήμουν σίγουρη πως τον είχαν απαγάγει με σκοπό να ζητήσουν λύτρα. Αν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα σχετικά με τα οικονομικά της εταιρίας, θα το γνώριζα. Δεν μπορώ να ξέρω ποιος έχει κάνει αυτό το πράγμα στο γιο μου, το οποίο έχει διαλύσει όλη μας την οικογένεια και γενικά έχει αλλάξει τη ζωή μας», περιγράφει στην κατάθεσή της η Αννα-Κατίνα, τις πρώτες δραματικές στιγμές που έζησε μαζί με τη νύφη της Κατερίνα, όπως τις παρουσιάζει σήμερα (11/10) η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για την υπόθεση Λεμπιδάκη

Η 75χρονη γυναίκα πέρασε από το σημείο της απαγωγής πέντε λεπτά μετά το συμβάν, βλέποντας το τρακαρισμένο αμάξι που αρχικά δεν κατάλαβε ότι ήταν του γιου της. Όταν ο Μιχάλης Λεμπιδάκης επέστρεψε από το επαγγελματικό ταξίδι, όπως περιέγραψε η μητέρα του στις Αρχές, τον κάλεσε για να τον ενημερώσει, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκαν στην εταιρεία. Μετά την αποχαιρέτησε για να γυρίσει στο σπίτι του και να «ανάψει το τζάκι», όπου θα πήγαινε και η ίδια. Οι δρόμοι τους χώρισαν και πέντε λεπτά αργότερα η μητέρα του επιχειρηματία πήρε το δρόμο της επιστροφής.

«Κινούμενη πλέον στην επαρχιακή οδό Γαζίου-Καλεσίων, 500 μέτρα πριν από το σπίτι του γιου μου είδα ένα Mercedes τρακαρισμένο και τζάμια στο δρόμο, αλλά επειδή δεν θυμάμαι αριθμούς κυκλοφορίας και λόγω του ότι το σπίτι ήταν ακριβώς δίπλα πήγα αμέσως στο σπίτι του Μιχάλη να δω αν είναι το αμάξι του. Φτάνοντας στο σπίτι, είδα ότι το αυτοκίνητο του Μιχάλη έλειπε και στη συνέχεια μαζί με τη νύφη μου Κατερίνα πήγαμε αμέσως στο σημείο όπου ήταν παρατημένο το αυτοκίνητο του παιδιού μου. Άρχισα να κάνω υποθέσεις για το τι μπορεί να έχει συμβεί και ήθελα να πιστέψω ότι πρόκειται για κάποιο τροχαίο ατύχημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Επειδή θεωρήσαμε πως πρόκειται για κάποιο τροχαίο ατύχημα, φύγαμε από εκεί μαζί με τη νύφη μου για το Βενιζέλειο Νοσοκομείο το οποίο εφημέρευε. Στη διαδρομή κάλεσα και ενημέρωσα το γιο μου Μανώλη από το τηλέφωνο της Κατερίνας. Φτάσαμε μέχρι εκεί, όπου συγγενικό πρόσωπο ενημερώθηκε πως δεν ήταν εκεί. Εν τω μεταξύ στο σημείο είχε φτάσει και ο σύζυγός μου και διαπιστώσαμε ότι κάτι άλλο είχε συμβεί. Επίσης, είδαμε ότι ο διακόπτης ήταν πάνω στη μίζα, από όπου τον πήραμε, και το τηλέφωνο ήταν στην κονσόλα, γεγονός που δείχνει ότι έφυγε βίαια από το αυτοκίνητο, ειδάλλως θα το έπαιρνε. Ετσι όπως είχε εξελιχθεί το συμβάν του γιου μου, ήμουν σίγουρη πως τον είχαν απαγάγει με σκοπό να ζητήσουν λύτρα», πρόσθεσε δείχνοντας αρκετά συνειδητοποιημένη για την κατάσταση που επρόκειτο να αντιμετωπίσει.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος