ΕΛΛΑΔΑ

Μιχάλης Ζαφειρόπουλος: Η ατζέντα, τα τηλέφωνα και το προφίλ των δολοφόνων

Μιχάλης Ζαφειρόπουλος: Η ατζέντα, τα τηλέφωνα και το προφίλ των δολοφόνων

Στους φακέλους των υποθέσεων που είχε αναλάβει ο γνωστός ποινικολόγος αναζητούν στοιχεία οι αστυνομικοί, τα οποία θα τους οδηγήσουν στα ίχνη των δολοφόνων.

Πού εστιάζουν οι έρευνες της Αστυνομίας – Κάνουν λόγο για «επαγγελματίες» δολοφόνους που ήξεραν που «χτυπούσαν»

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε αναλάβει μεγάλες υποθέσεις και γνώριζε – όπως είναι φυσικό – ορισμένα στοιχεία τα οποία κάποιοι ενδεχομένως δεν ήθελαν να αποκαλυφθούν.

Ο συνεργάτης του, που ήταν παρών τη στιγμή του φονικού στην οδό Ασκληπιού, κατέθεσε σημαντικά στοιχεία τα οποία θα βοηθήσουν στην έρευνα. Ωστόσο, οι αστυνομικοί έχουν ζητήσει την ατζέντα του δικηγόρου και τους φακέλους με τις υποθέσεις που χειρίζονταν τελευταία.

Οι άνδρες του τμήματος ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι απαντήσεις ίσως βρουν και στο κινητό τηλέφωνο του δικηγόρου και στους ανθρώπους με τους οποίους είχε μιλήσει το τελευταίο διάστημα.

Πώς κλείστηκε το ραντεβού με τους δολοφόνους

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνεργάτης του γνωστού ποινικολόγου υποστήριξε πως οι δράστες είχαν ζητήσει να μιλήσουν με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο για μια πολύ σοβαρή υπόθεση.

Το ραντεβού του θανάτου κλείστηκε με σκοπό να συζητηθεί μια υπόθεση με αλλοδαπούς που φέρεται να χειριζόταν το δικηγορικό γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Όμως ούτε ο συνεργάτης του, ούτε ο ίδιος φέρεται να γνώριζαν τους δύο άνδρες. «Ήταν το πρώτο ραντεβού» φέρεται να είπε ο συνεργάτης στους αστυνομικούς κατά την κατάθεσή του.

Άλλωστε, αυτό εμφανίζεται να λέει και στην σύζυγο του στο τελευταίο τηλεφώνημα που της κάνει: «Θα αργήσω λίγο το βράδυ, γιατί μου ζήτησαν ραντεβού δυο νέοι πελάτες». Τους δράστες δεν γνώριζαν ούτε οι συνεργάτες του στους οποίους φέρετε να είπε ότι «θα έρθουν δύο άτομα».

Ο πρώτος άντρας ήταν ψηλός, γύρω στα 30, αδύνατος, αξύριστος, με κοντά σκούρα μαλλιά και λευκό μπουφάν. Ο δεύτερος ήταν πιο κοντός, ξυρισμένος, επίσης με κοντά σκούρα μαλλιά.

Λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα της Πέμπτης, 12 Σεπτεμβρίου, πέρασαν το κατώφλι του δικηγορικού γραφείου και ζήτησαν να μείνουν μόνοι στην αίθουσα συσκέψεων με τον δικηγόρο.

Τότε ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ζήτησε από τον συνεργάτη του να βγει από την αίθουσα και να περιμένει απέξω.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι δράστες βγήκαν δύο φορές έξω από το γραφείο κατά τη διάρκεια της συνάντησης, προφασιζόμενοι ότι θέλουν να πάνε τουαλέτα. Οι αρχές υποθέτουν ότι αυτό έγινε μάλλον για να δουν αν υπάρχει κάποιος άλλος στο γραφείο.

Λίγη ώρα αργότερα ακούστηκε ο πυροβολισμός. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι δεν είναι ξεκάθαρο αν οι δράστες ήθελαν να τον σκοτώσουν ή απλώς να τον εκφοβίσουν αλλά κάτι πήγε στραβά κατά την διάρκεια του περιστατικού. Έτσι εξηγείται ενδεχόμενος και η μια σφαίρα ενώ παράλληλα έχει ξεκαθαριστεί ότι το τραύμα στο κεφάλι του ήταν από το πέσιμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ

Σχετικές ειδήσεις