ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μιχάλης Ζαφειρόπουλος: ΣΟΚ από τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης για τη δολοφονία του

Μιχάλης Ζαφειρόπουλος: ΣΟΚ από τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης για τη δολοφονία του

Δολοφονία Μιχάλη Ζαφειρόπουλου:Ανατριχίλα προκαλούν τα πρώτα στοιχεία από την ιατροδικαστική εξέταση στη σορό του δικηγόρου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ο οποίος εκτελέστηκε εν ψυχρώ στο γραφείο του, στην οδό Ασκληπιού, το απόγευμα της Πέμπτης (12/10/2017).

Όπως προκύπτει, ο γνωστός δικηγόρος πυροβολήθηκε από απόσταση περίπου ενάμισι μέτρου, με όπλο μικρού διαμετρήματος 0,7 – 0,8 χιλιοστών.

Η βολίδα τρύπησε τον δεξιό πνεύμονά του, και ενδεχομένως την καρδιά, ενώ ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.

Περισσότερα στοιχεία αναμένεται να προκύψουν μετά τη νεκροτομή στο πτώμα του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, η οποία θα διενεργηθεί τις επόμενες ώρες.

zafeiropoulos3

Αυτοί είναι οι δολοφόνοι του δικηγόρου

Σε πυρετώδεις ρυθμούς, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. προσπαθούν να συνθέσουν το προφίλ των δραστών της δολοφονικής επίθεσης, προκειμένου να φτασουν το συντομότερο δυνατό στην ταυτοποίηση και τη σύλληψή τους.

«Οι δολοφόνοι του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ήταν δύο άγνωστοι, μέχρι τώρα, άνδρες που αναζητούνται. Ο πρώτος ηλικίας 30-40 ετών, ύψους 1,80 περίπου, αδύνατος, μελαχρινός, αξύριστος (δύο ημερών) με κοντά σκούρα μαλλιά ο οποίος πιθανόν φορούσε τζιν παντελόνι χρώματος μπλε και λεπτό μπουφάν χρώματος λευκού.

Ο δεύτερος ήταν ηλικίας 27 έως 40 ετών, 1,65-1,70 περίπου, αδύνατος με ανοιχτόχρωμο δέρμα, ξυρισμένος, με κοντά σκούρα μαλλιά, ο οποίος φορούσε παντελόνι και κοντομάνικη μπλούζα χρώματος πιθανόν μπεζ» αναφέρει το έγγραφο της Αστυνομίας με βάση την πρώτη μαρτυρία του 32χρονου συνεργάτη του θύματος, αναφέρει «Το Βήμα».

Οι δύο δράστες, ηλικίας 30 - 40 ετών, φαίνεται να είχαν ραντεβού με το θύμα, να ανέμεναν για αρκετή ώρα στον προθάλαμο του γραφείου του και να είχαν σχετική συζήτηση με κάποιον συνεργάτη του άτυχου δικηγόρου.

zafeiropoulos12b

Ο συγκεκριμένος μάρτυρας ανέφερε στους αστυνομικούς ότι για πρώτη φόρα έβλεπε τα δύο άτομα, τα οποία είχαν κλείσει ραντεβού με το θύμα.

Σύμφωνα με μη διασταυρωμένες ακόμη πληροφορίες, οι δύο δολοφόνοι πριν τον πυροβολήσουν είχαν ολιγόλεπτη συνομιλία μαζί του, όπου φέρεται να υπήρξε κάποιο θέμα τριβής. Κι ακολούθως τον πυροβόλησαν μία ή δύο φορές, με αποτέλεσμα να τον σκοτώσουν.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι οι δυο άνδρες μιλούσαν «σπαστά» ελληνικά.

Σύμφωνα με αναφορές, λίγες ώρες νωρίτερα, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε συνάντηση στις φυλακές Κορυδαλλού με πελάτες του για υπόθεση μικρού ποινικού ενδιαφέροντος, με κατηγορούμενους τρεις νεαρούς.

Την ίδια ώρα, οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, που έχουν αναλάβει την υπόθεση, περνούν από «κόσκινο» τις υποθέσεις που χειριζόταν ο δικηγόρος, ενώ εξετάζουν λεπτομερώς το κινητό τηλέφωνο, το υπολογιστή και το αρχείο του θύματος, προκειμένου να διαπιστώσουν αν η δολοφονία του συνδέεται με κάποια από τις υποθέσεις που είχε αναλάβει.

Άλλωστε, οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν πως οι δράστες εμφανίστηκαν στο δικηγορικό γραφείο ως πελάτες που ήθελαν να συζητήσουν για μια υπόθεση που είχε ήδη αναλάβει ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος.

Το τελευταίο τηλεφώνημα

zafeiropoulos15
zafeiropoulos17
nontas zafeiropoulos fb

«Θα αργήσω λίγο το βράδυ γιατί μου ζήτησαν ραντεβού δύο νέοι πελάτες».

Αυτή φαίνεται πως ήταν η τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο δικηγόρος με τη σύζυγό του, όπως γράφει το «Έθνος».

Οι αστυνομικοί αναζητούν προσωπικές σημειώσεις, γραπτά μηνύματα και τηλεφωνικές επικοινωνίες του 52χρονου δικηγόρου, επιχειρώντας να εντοπίσουν εκείνες που χαρακτηρίζονται «ύποπτες» και θα μπορούσαν να αποτελέσουν την αρχή επέκτασης των ερευνών προς χώρους και πρόσωπα.

Διαβάστε περισσότερα για τις αστυνομικές έρευνες ΕΔΩ

Κομβική είναι η κατάθεση του 32χρονου στενού συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος φαίνεται να είναι σοκαρισμένος, ωστόσο οι αστυνομικοί επιχειρούν σε πρώτο χρόνο να αντλήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά των δραστών και λεπτομέρειες για τους λεκτικούς ιδιωματισμούς, την προφορά λόγου και λέξεις - «κλειδιά», που θα μπορούσαν να αναδείξουν τις χώρες καταγωγής των δραστών.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις για την υπόθεση

Συγκλονίζει ο γιος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Το «αντίο» που απευθύνει στον δολοφονημένο πατέρα του ο γιος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, μέσω του προφίλ του στο Facebook, «ραγίζει καρδιές».

«Θα σε αγαπάω πάντα», γράφει, μεταξύ άλλων, ο 23χρονος Νώντας Ζαφειρόπουλος, ο οποίος, παράλληλα, ευχαριστεί όσους του συμπαρίστανται.

Διαβάστε ολόκληρο το μήνυμα του Νώντα Ζαφειρόπουλου:

«Θέλω να ευχαριστήσω για τα συλλυπητήριά σας κάθε έναν από εσάς ξεχωριστά αλλά δεν βρίσκομαι σε θέση να το κάνω... χθες έχασα ότι πιο πολύτιμο είχα εξαιτίας κάποιων άνανδρων και μικρών ανθρώπων και ακόμα δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω.

Έφυγε κάνοντας το λειτούργημα του γιατί ως τέτοιο έβλεπε την δικηγορία και πάντα μου έλεγε πως αν το κάνεις αξιοπρεπώς δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα.

Τελικά ούτε αυτό δεν μπορείς να κάνεις στην σημερινή κοινωνία. Και το χειρότερο είναι ότι δεν πρόλαβε να με ορκίσει δικηγόρο όπως ήταν το όνειρό του.

Καλό παράδεισο πατέρα μου!! Θα σε αγαπάω πάντα!!».






Σχετικές ειδήσεις