Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Στην τελική ευθεία για την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Στην τελική ευθεία για την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας

Με εντατικούς ρυθμούς προχωράει στην Αρχαία Ολυμπία η προετοιμασία για την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Πιόνγκτσανγκ 2018» της Νότιας Κορέας.

Σημειώνεται ότι η 23η Χειμερινή Ολυμπιάδα θα διεξαχθεί στην πόλη Πιόνγκτσανγκ της Νότιας Κορέας το διάστημα από 9 έως 25 Φεβρουαρίου 2018.

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας βρίσκεται ήδη «επί ποδός» προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για την υποδοχή των υψηλών προσκεκλημένων που θα παρακολουθήσουν την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Οκτωβρίου.

Όπως και στην περσινή τελετή Αφής για τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, θα υπάρξουν ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και άλλων φορέων. Στις εκδηλώσεις θα συμμετάσχουν και εκατοντάδες μαθητές από τα σχολεία της Ηλείας, στα πλαίσια του μαθήματος Ολυμπιακής Παιδείας.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί μέσα στις προσεχείς ημέρες από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, με συνέντευξη Τύπου.

Με τις εκδηλώσεις αυτές και γενικότερα με τον πανηγυρικό τόνο που επιχειρεί να προσδώσει στο γεγονός, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας θέλει να στέψει το ενδιαφέρον του κόσμου στον τόπο που γέννησε τους ιστορικούς Ολυμπιακούς Αγώνες και έδωσε την έμπνευση για τους σύγχρονους.

Μάλιστα η ίδια η Ολυμπιακή Φλόγα, αποτελεί τον συνδετικό κρίκο της Ολυμπίας με τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, στέλνοντας το μήνυμα ότι οι αξίες του αρχαίου Ελληνικού πνεύματος μεταλαμπαδεύονται στο σήμερα, εμπνέοντας τους νέους στην άμιλλα, τη φιλία και τη συναδέλφωση.

Πηγή: patrisnews.gr