Φωτιά Τώρα: Στις φλόγες Αχαΐα, Εύβοια, Αργολίδα και Καρπενήσι

Φωτιά Τώρα: Στις φλόγες Αχαΐα, Εύβοια, Αργολίδα και Καρπενήσι

Φωτιά | Ειδήσεις: Σε εξέλιξη βρίσκονται από τη Δευτέρα (16/10) τέσσερις πυρκαγιές σε τέσσερα διαφορετικά σημεία σε όλη τη χώρα

Συγκεκριμένα δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται από τη Δευτέρα στον Άραξο Αχαΐας, όπου πυρκαγιά καίει χαμηλή βλάστηση και στη Σέτα Ευβοίας όπου φωτιά έχει ξεσπάσει σε δύσβατη ορεινή περιοχή.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας σε δασική έκταση στην περιοχή Μετόχι Ερμιονίδας, στην Αργολίδα, είναι σε εξέλιξη, με το πύρινο μέτωπο να εκτείνεται σε χαράδρα και κορυφογραμμή, καίγοντας έκταση με χαμηλή βλάστηση.

Στις φλόγες εξακολουθεί να βρίσκεται και το Καρπενήσι Ευρυτανίας, με το πύρινο μέτωπο να καίει δάσος με έλατα. Η πυρκαγιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ξέσπασε κοντά σε ξενοδοχείο έξω από το Καρπενήσι, το οποί δεν απειλείται.

Η φωτιά, όμως, συνεχίζει να καίει δέντρα και πυκνή βλάστηση, σε δύσβατο σημείο, με το έργο των πυροσβεστών να γίνεται πιο δύσκολο. Σύμφωνα με αναφορές, έχουν καεί ήδη κτηνοτροφικές μονάδες και μελίσσια.

Σε όλες τις περιπτώσεις όπως τόνισε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, δεν ελλοχεύει κίνδυνος για οικισμούς, ωστόσο σε όλα τα σημεία οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής είναι αρκετά ενισχυμένες.

Στο μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά η οποία εκδηλώθηκε τη Δευτέρα σε δασική έκταση, κοντά στην κοινότητα Μάρκου, στη Δημητσάνα Αρκαδίας.

jk