ΕΛΛΑΔΑ

Δώρα Ζέμπερη: Πού ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ. το μυστικό της δολοφονίας

Δώρα Ζέμπερη: Πού ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ. το μυστικό της δολοφονίας

Δώρα Ζέμπερη - Ποια στοιχεία οδηγούν στα ίχνη του δολοφόνου της Δώρας Ζέμπερη Πού ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ. το μυστικό της άγριας δολοφονίας - Καθοριστικό για την έκβαση των ερευνών το επόμενο διάστημα

Τουλάχιστον 150 άτομα, τα οποία πέρασαν στις 18 Οκτωβρίου, από τα σημεία πώλησης κλεμμένων κινητών τηλεφώνων στους δρόμους της Ομόνοιας, ερευνήθηκαν ως ύποπτοι από την Ασφάλεια για τη δολοφονία της άτυχης 32χρονης εφοριακού, Δώρας Ζέμπερη στο Β΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

Κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν πραγματοποιήσει έρευνες σε οδούς, όπως η Μενάνδρου και η Βερανζέρου, όπου το «αλισβερίσι» κλεμμένων κινητών τηλεφώνων ξεκινά το μεσημέρι και σταματάει το βράδυ. Τα άτομα που κλέβουν συσκευές και επιχειρούν στη συνέχεια να της πουλήσουν, βρίσκουν κλεπταποδόχους είτε στο δρόμο, καθώς υπάρχουν υπαίθρια σημαία πώλησης, είτε σε συγκεκριμένα μαγαζιά, αναφέρει το «Έθνος».

Μάλιστα, κάποια από τα τελευταία μαγαζιά διαθέτουν κάμερες ασφαλείας, από τις οποίες έχουν αντλήσει υλικό οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας. Μετά τη συλλογή υλικού ξεκίνησε η προσπάθεια περιορισμού των υπόπτων διά της εις άτοπον απαγωγής, με αποτέλεσμα σήμερα οι αστυνομικοί να έχουν καταλήξει σε σημαντικό αριθμό ατόμων. Μάλιστα, για αρκετούς από αυτούς υπάρχουν φωτογραφίες. Κανείς από τους εικονιζόμενους δεν ανήκει στο συγγενικό ή φιλικό περιβάλλον της Δώρας Ζέμπερη, γεγονός που ενισχύει το σενάριο της ληστείας μετά φόνου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. εστιάζονται στην Ομόνοια, καθώς το τελευταίο σήμα του κινητού τηλεφώνου της 32χρονης εφοριακού εξέπεμψε από τη συγκεκριμένη περιοχή.

Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι η Αστυνομία έχει στη διάθεσή της το DNA του δολοφόνου της Δώρας από τα νύχια του θύματος και έτσι υπάρχει η πιθανότητα ταυτοποίησής του σε περίπτωση που εντοπιστεί από τους αστυνομικούς.

«Τα στοιχεία που έχουμε συλλέξει από τον τόπο του εγκλήματος μας δίνουν τη δυνατότητα να ταυτοποιήσουμε το δράστη. Αρκεί να τον βρούμε και να το συλλάβουμε. Σχεδόν έχουν εξαντληθεί οι πιθανότητες ο δολοφόνος να γνώριζε τη Δώρα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μπορούμε να εξηγήσουμε το μίσος που έδειξε με τις 14 μαχαιριές» εξηγεί στο «Έθνος» αστυνομική πηγή.

Ωστόσο, αναπάντητα παραμένουν μέχρι στιγμής τα ερωτήματα ποιος και γιατί σκότωσε με τόσο μένος την άτυχη Δώρα Ζέμπερη. Αρμόδιες πηγές τονίζουν με νόημα ότι το επόμενο διάστημα χαρακτηρίζεται καθοριστικό για την έκβαση των ερευνών.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

Σχετικές ειδήσεις