ΕΛΛΑΔΑ

Φυγαδεύτηκε από την Ευελπίδων ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη

Φυγαδεύτηκε από την Ευελπίδων ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 58χρονος δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη, ο οποίος έφτασε σήμερα στο δικαστήριο εν μέσω κατακραυγής από τους συγγενείς της άτυχης 32χρονης εφοριακού.

Έκρυθμη ήταν η ατμόσφαιρα από το πρωί της Παρασκευής (10/11) έξω από την Ευελπίδων, όπου ο 58χρονος καθ΄ ομολογία δολοφόνος της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη οδηγήθηκε για ανάκριση.

Συγγενείς, φίλοι και απλός κόσμος περίμενε όλη αυτή την ώρα έξω από το κτήριο 9 των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων. Λίγο πριν τις 5.30 το απόγευμα, ο 58χρονος αποχώρησε συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης από τα δικαστήρια, αφού προηγουμένως ανακριτής και εισαγγελέας τον είχαν προφυλακίσει.

Μάλιστα, η αστυνομία έστησε μία πρωτοφανή επιχείρηση για να τον φυγαδεύσει από τα δικαστήρια, καθώς ο κόσμος που ήταν συγκεντρωμένος περίμενε τον 58χρονο να βγει από το ανακριτικό γραφείο για να τον λιντσάρει.

Οι συγγενείς του θύματος επιτέθηκαν, ωστόσο, στον συνήγορο υπεράσπισης του 58χρονου, την ώρα που εκείνος επιχειρούσε να αποχωρήσει από τα δικαστήρια. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο δικηγόρος δεν τραυματίστηκε.

Προανακριτικά ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα έχει ομολογήσει πως είναι ο δράστης της αποτρόπαιας δολοφονίας την οποία ,όπως ισχυρίστηκε, διέπραξε όταν η γυναίκα αντιστάθηκε στην προσπάθεια του να της πάρει την τσάντα.

Ξέσπασε η μητέρα της Δώρας: «Θα τον ξεκάνω»

Εκτός εαυτού ήταν η μητέρα της άτυχης Δώρας, αμέσως μετά τη φυγάδευση του 58χρονου από την Ευελπίδων, «θα τον ξεκάνω», φώναζε στους δημοσιογράφους. Ανέφερε επίσης ότι βρίσκεται στην Ευελπίδων από τις 8 ενώ και ότι δεν δέχεται τη συγγνώμη του δράστη, «καμία συγγνώμη δεν δέχομαι. Και στην άλλη τη ζωή μου θα τον κυνηγήσω».

Απειλούσαν να τον λιντσάρουν

Η ανάκριση έχει ολοκληρωθεί νωρίς το μεσημέρι αλλά λόγω της κατάστασης, ο δράστης κρατούνταν μέσα στο κτήριο 9, στις δύο εξόδους του οποίου υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι η τραγική μητέρα, ο πατέρας και ο αδερφός της άτυχης Δώρας χτυπούσαν τα παράθυρα του κτηρίου και φώναζαν «βγάλτε έξω το δολοφόνο». Οι οργισμένοι συγγενείς της έσπασαν με τα χέρια τους ένα στέγαστρο από την πλαϊνή έξοδο του κτηρίου.

dorazemperi2

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

Η μητέρα κάρφωσε με στυλό το δολοφόνο

Το συγκεντρωμένο πλήθος γεμάτο οργή και αγανάκτηση πετούσε μπουκάλια στον 58χρονο, ενώ φώναζε «Φονιά», «Να πεθάνεις». Κάποιοι παρά τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο επιχείρησαν να πλησιάσουν το φονιά της Δώρας για να τον προπηλακίσουν. Στην προσπάθειά τους ο δολοφόνος έπεσε στο μάρμαρο του κτηρίου με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο κεφάλι, αναφέρει η ΕΡΤ.

Ο πατέρας του θύματος προσπάθησε να τον λιντσάρει, αλλά συγκρατήθηκε από κόσμο που ήταν γύρω του.

Οι αστυνομικοί μετέφεραν σχεδόν σηκωτό τον 58χρονο και πάνω στον πανικό σκόνταψαν στα σκαλοπάτια με αποτέλεσμα να προκληθεί πανδαιμόνιο. Εκεί, βρήκε την ευκαιρία η μητέρας της Δώρας Ζέμπερη να επιτεθεί στον 58χρονο με ένα στυλό, αναφέρει ο ΑΝΤ1.

ddddd

Η μητέρα απευθυνόμενη σε όσους προσπαθούσαν να την κρατήσουν μακριά από το δολοφόνο φώναζε: «Δεν ντρέπεστε που μας κρατάτε. Και εσείς δημοσιογράφοι και εσείς βαράτε τον, ρίξτε του, πείτε πως ήταν το παιδί σας, οι αδερφές σας, η μάνα σας. Τι τον θέλετε; Τι θα τον κάνετε; Θα σκοτώσει και άλλα παιδιά. Θα τον ταϊζετε μέσα στη φυλακή. Αλήτη. Μας το έφαγες το κορίτσι μας. Μας έφαγες το διαμάντι μας. Θα σε σκοτώσω, από τα χέρια τα δικά μου θα πας. Δεν θα γλιτώσεις, δεν με κρατάει κανένας σας».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

Σχετικές ειδήσεις