Κακοκαιρία: Προβλήματα στη Μακεδονία - Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική

Κακοκαιρία: Προβλήματα στη Μακεδονία - Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική

Δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων

Βροχοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές σημειώνονται από το πρωί της Τετάρτης (15/11) στην Κεντρική Μακεδονία, όπου η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων.

Συγκεκριμένα, η Πυροσβεστική δέχθηκε 100 κλήσεις στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, 80 στην Κατερίνη, 50 στα Γιαννιτσά Πέλλας και 10 στη Γουμένισσα Κιλκίς.

Στη Θεσσαλονίκη, όπου είναι ηπιότερα τα φαινόμενα, παραμένει κλειστή η παλιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης -Έδεσσας, στα όρια με τον νομό Πέλλας και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτήριους δρόμους.

O διευθυντής του Αυτοτελούς τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης, δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι συνεργεία της Περιφέρειας με μηχανήματα επενέβησαν στους δήμους Δέλτα και Χαλκηδόνος στη Θεσσαλονίκη για να καθαρίσουν δρόμους και να διευθετήσουν χειμάρρους.

Πρόσθεσε, δε, ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παραμένει σε ετοιμότητα και έχει ενημερωθεί από την ΕΜΥ ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας πιθανόν τα φαινόμενα να ενταθούν.