Κακοκαιρία - Μακάβρια καταστροφή στους Γαργαλιάνους: «Άνοιξαν» οι τάφοι από ανεμοστρόβιλο! (pic+vid)

Κακοκαιρία - Μακάβρια καταστροφή στους Γαργαλιάνους: «Άνοιξαν» οι τάφοι από ανεμοστρόβιλο! (pic+vid)

Στο έλεος της φονικής κακοκαιρίας που σαρώνει τη χώρα βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης (15/11) και οι Γαργαλιάνοι με κύριo χαρακτηριστικό τους ισχυρούς ανέμους.

Αποτέλεσμα των ισχυρών ανέμων ήταν να σχηματιστεί ανεμοστρόβιλος ο οποίος πέρασε πάνω από το νεκροταφείο της περιοχές και είχε ως αποτέλεσμα να προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές στο μεγαλύτερο ποσοστό των μνημάτων.

Τα περισσότερα μνήματα έχουν καταστραφεί καθώς παρασύρθηκαν από τη μανία των ανέμων οι μαρμάρινοι σταυροί, καντήλια, φωτογραφίες των νεκρών και ότι άλλο μπορεί να υπήρχε πάνω στα μνήματα. Το πιο μακάβριο ήταν πως αρκετές ταφόπλακες έσπασαν και αποκαλύφθηκαν πλήρως τα μνήματα. Κάποια ήταν κενοτάφια, κάποια άλλα όμως περιείχαν τις σωρούς των νεκρών.

Στο σημείο βρέθηκαν ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κατσίβελας, ο Αντιδήμαρχος Γαργαλιάνων κ. Γιάννης Κατσούλας καθώς και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Γαργαλιάνων κ. Ανδρέας Ματθιουδάκης, προκειμένου να κάνουν μια πρώτη εκτίμηση των ζημιών ενώ στο σημείο έχει σπεύσει και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τριφυλίας.

Ο δήμαρχος κ. Κατσίβελας μιλώντας στο gargalianoionline είπε πως οι ζημιές υπολογίζονται στις 700.000 ευρώ.

Κάτοικοι της περιοχής έσπευσαν για να δουν σε ποια κατάσταση βρίσκονταν οι τάφοι και αν έχουν γλιτώσει από την καταστροφή. Γεγονός είναι πως το Κοιμητήριο των Γαργαλιάνων χρειάζεται πλέον πολλές παρεμβάσεις για να μπορέσει να λειτουργήσει και οι περισσότεροι τάφοι πρέπει να φτιαχτούν από την αρχή.

Να σημειωθεί πως σημαντικές ζημιές έγιναν και σε κοντινό καταυλισμό τσιγγάνων που βρίσκεται στην έξοδο των Γαργαλιάνων προς τον Πύργο, καθώς και σε αποθήκες που βρίσκονται κοντά στο σημείο.

Με πληροφορίες από gargalianoionline.gr, tharrosnews.gr