Άγριο ξύλο και χημικά στο Ειρηνοδικείο για τους πλειστηριασμούς (pics)

Άγριο ξύλο και χημικά στο Ειρηνοδικείο για τους πλειστηριασμούς (pics)
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Βίαια επεισόδια ξέσπασαν λίγο πριν τις 16:00 την Τετάρτη (29/11) στο Ειρηνοδικείο Αθηνών επί της οδού Λουκάρεως μεταξύ των  ΜΑΤ και κινημάτων κατά των πλειστηριασμών, όταν ομάδα διαμαρτυρομένων επιχείρησε να διασπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να εισέλθει στην αίθουσα του Δικαστηρίου σπρώχνοντας, κάνοντας χρήση πυροσβεστήρων κατά των αστυνομικών και φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν κάνοντας, μεταξύ άλλων, χρήση χημικών, με την ατμόσφαιρα στα δικαστήρια να γίνεται αποπνικτική, γεγονός που οδήγησε στη διακοπή της διεξαγωγής των πλειστηριασμών.

Για το λόγο αυτό  στο Ειρηνοδικείο Αθηνών πραγματοποιήθηκαν 12 από τους 29 προγραμματισμένους πλειστηριασμούς ακινήτων.

Υπάρχουν μαρτυρίες για τραυματισμούς  αρκετών διαδηλωτών, ενώ ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής Θανάσης Μπαρτζώκας, λιποθύμησε και μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό με αναπνευστικά προβλήματα.

Στο χώρο του Ειρηνοδικείου με στόχο να ματαιώσουν τους προγραμματισμένους πλειστηριασμούς είχαν συγκεντρωθεί μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω», της ΛΑΕ και του ΠΑΜΕ.

Στο κτίριο του Ειρηνοδικείου στην οδό Λουκάρεως βρίσκονταν τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ, με σκοπό να απωθήσουν το πλήθος, αποκλείοντας την αίθουσα του Δικαστηρίου, μετά και τις ρητές δεσμεύσεις που έλαβε η κυβέρνηση απέναντι στους συμβολαιογράφους για χρήση κάθε μέσου με σκοπό την απόλυτη προστασία τους.

Παναγιώτης Λαφαζάνης: Δεν θα αρπάξουν τα σπίτια και τις λαϊκές περιουσίες

Σε οργισμένες δηλώσεις προχώρησε από το Ειρηνοδικείο ο Π.Λαφαζάνης επικεφαλής της ΛΑΕ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η χούντα των πλειστηριασμών Τσίπρα – Κοντονή – Τόσκα – Ρούσκα – τραπεζιτών, όσους πολέμους με τα ΜΑΤ και αν εξαπολύσουν, δεν θα αρπάξουν τα σπίτια και τις λαϊκές περιουσίες».

«Αυτά που ζήσαμε σήμερα στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου δεν έχουν προηγούμενο. Για μένα που έζησα το Πολυτεχνείο, θυμίζουν σκοτεινές μέρες χούντας. Και πράγματι, στη χώρα αυτή υπάρχει πλέον μία χούντα πλειστηριασμών. Αυτήν τη χούντα την αποτελούν, και τους καταγγέλλω από αυτήν τη θέση, ο Τσίπρας, ο Κοντονής, ο Τόσκας, ο Ρούσκας, μαζί με τα «κοράκια» εκείνα των συμβολαιογράφων που έκαναν το πραξικόπημα και, φυσικά, οι τραπεζίτες» είπε ο κ. Λαφάζάνης και συνέχισε:

«Όλοι αυτοί εξαπέλυσαν σήμερα με τα ΜΑΤ έναν χημικό πόλεμο, έναν πόλεμο άγριου ξύλου απέναντι σε ειρηνικούς διαδηλωτές, μόνο και μόνο για να προχωρήσουν τους ηλεκτρονικούς αυτούς πλειστηριασμούς, μόνο και μόνο για να αρπάξουν τα σπίτια του ελληνικού λαού, να αρπάξουν τις περιουσίες του

«Η δράση των ΜΑΤ είχε ως συνέπεια να πάει στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα ο Θανάσης Μπαρτζώκας, στέλεχος της ΛΑ.Ε και πρώην Δήμαρχος της Καισαριανής, μαζί με ένα άλλο ηλικιωμένο στέλεχος της ΛΑ.Ε, αιμόφυρτο από χτύπημα στο κεφάλι.»

« Αυτοί οι πλειστηριασμοί που έγιναν, υποτίθεται, μέσα, είναι άκυροι, έκνομοι, παράνομοι, αντισυνταγματικοί. Δεν έχουν καμιά νομική ισχύ. Δεν τους αναγνωρίζει κανένας. Και δεν πρόκειται από εδώ κι εμπρός να γίνει κανένας απολύτως πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας».

«Υπάρχει, όπως βλέπετε, ένα κίνημα πανίσχυρο, ένα κίνημα ενωμένο και δυνατό, αποφασισμένο να βάλει τα στήθια του μπροστά και να σταματήσει τη λεηλασία και τη θυσία του ελληνικού λαού. Η Ελλάδα μπορεί να έχει άλλο μέλλον, έχει εναλλακτική λύση. Όχι νέοι πλειστηριασμοί, όχι νέες δημοκρατικοφανείς χούντες, οι οποίες μπορεί ν' αποδειχθούν χειρότερες από εκείνες που οδήγησαν σε τραγικές μέρες την Ελλάδα. Προτού έχουμε άσχημες μέρες σε αυτήν τη χώρα και προτού αυτοί οι αδίστακτοι χύσουν αίμα και μάλιστα αίμα νεανικό ξανά, πρέπει να φύγουν και όλοι να ενωθούμε και να ξεσηκωθούμε για μια δημοκρατική ανατροπή. Αυτή είναι η απάντηση που πρέπει να δώσουμε» κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης.

Δείτε ωτογραφίες στο gallery του Newsbomb.gr

Φωτογραφία: Λευτέρης Παρτσάλης

PHOTO GALLERY