ΕΛΛΑΔΑ

Βασιλίτσα: Οι τελευταίες τραγικές στιγμές του σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα

Βασιλίτσα: Οι τελευταίες τραγικές στιγμές του σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα

Η βόλτα μιας παρέας νεαρών μετατράπηκε σε τραγωδία μέσα σε λίγα λεπτά. Οι έξι φίλοι -τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες- είχαν ανέβει χθες (29/12) στηΒασιλίτσαπροκειμένου να κάνουν το αγαπημένο τους άθλημα, το snowboard αλλά η μοίρα για έναν από αυτούς αποδείχθηκε ιδιαίτερα σκληρή.

ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΕΣΚΑΒΑΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΟΥΝ - ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ - ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΑΤΥΧΟΥ ΑΝΔΡΑ

Ο 32χρονος Απόλλωνας Ψαρουδάκης, γιος γνωστού αγγειοχειρουργού από την Αθήνα και μόνιμος κάτοικος Λουξεμβούργου, είχε έρθει στην Ελλάδα για τις γιορτές και άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Γρεβενών.

Λίγες ώρες νωρίτερα είχε παρασυρθεί και καταπλακωθεί από μια χιονοστιβάδα, που χτύπησε αυτόν και την παρέα του ενώ έκαναν snowboard, σε μια απάτητη -σύμφωνα με πληροφορίες- πλαγιά του χιονοδρομικού κέντρου της Βασιλίτσας, κοντά στην κορυφή «Γαλανή». Τραγική λεπτομέρεια... το κέντρο ήταν κλειστό λόγω συντήρησης αλλά και λόγω της κακοκαιρίας και ήταν προγραμματισμένο να ανοίξει επίσημα σήμερα.

Σημειώνεται ότι οι συνθήκες που επικρατούσαν την ώρα του δυστυχήματος ήταν δυσμενείς, καθώς υπήρχε πυκνή ομίχλη.

vasilitsa skier2

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Ο άτυχος άνδρας, ενώ έκανε το αγαπημένο του άθλημα το πρωί της Παρασκευής, παρασύρθηκε -μαζί με έναν από τους φίλους του- από χιονοστιβάδα, η οποία τον έσυρε για περίπου 120 μέτρα, τον έριξε πάνω σε ένα δέντρο και τον καταπλάκωσε. Ο 32χρονος έμεινε θαμμένος κάτω από το χιόνι για αρκετά λεπτά, μέχρι να τον ανασύρουν από αυτό. Η παρέα του τον αναζητούσε σκάβοντας με τα χέρια ενώ παράλληλα κάλεσε ενισχύσεις, με όλες τις αρμόδιες Αρχές να σπεύδουν για βοήθεια. Μόλις κατάφεραν να τον ανασύρουν, ο 32χρονος διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Γρεβενών με το ασθενοφόρο του χιονοδρομικού κέντρου.

Στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ οι διασώστες έκαναν συνεχώς προσπάθειες για να τον κρατήσουν στην ζωή ενώ και στο νοσοκομείο, για περίπου δύο ώρες, οι γιατροί έδωσαν «μάχη» για να τον σώσουν αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις δραματικές προσπάθειες να σωθεί ο 32χρονος:

Θάνατος από ασφυξία

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε», ο διοικητής του νοσοκομείου Γρεβενών, Παναγιώτης Αλεξιάδης, ανέφερε ότι «ο τραυματίας μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από το ΕΚΑΒ. Έγιναν προσπάθειες ανάνηψης. Δυστυχώς, μετά από περισσότερες από δύο ώρες οι προσπάθειες σταμάτησαν και δεν είναι πια μαζί μας».

Σύμφωνα με τον διοικητή, ο άτυχος άνδρας πιθανότατα είχε έναν ασφυκτικό θάνατο. Δεν πέθανε δηλαδή από χτύπημα σε δέντρο, αλλά επειδή καταπλακώθηκε και έπαθε ασφυξία από τον όγκο του χιονιού που έπεσε πάνω του. Όπως ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου ο νεαρός δεν έφερε εξωτερικές κακώσεις στο πρόσωπο και στο σώμα.

Όπως ανέφερε, επίσης μιλώντας στο «Ε», ιδιοκτήτης σχολής σκι στη Βασιλίτσα, όλη η παρέα αποτελείτο από νεαρούς γύρω στα 30 και είχαν πάει στη Βασιλίτσα για να κάνουν Πρωτοχρονιά.

Να σημειωθεί ότι η παρέα των έξι φίλων είχε διανυκτερεύσει το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή, ενώ ο άτυχος 32χρονος είχε πάει στη Βασιλίτσα μαζί με την κοπέλα του.

Σοκαρισμένοι συγγενείς και φίλοι

Αργά το βράδυ της Παρασκευής έφτασαν οι γονείς του άτυχου άνδρα, στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας του είναι σε κατάσταση σοκ.

Οι φίλοι του είναι συγκλονισμένοι και ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν ότι οι διακοπές τους κατέληξαν σε τραγωδία...

Δείτε το βίντεο που που ακολουθεί:

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ, kozan.gr, voria.gr, greveniotis.gr, ΑΝΤ1, grevenamedia

Σχετικές ειδήσεις