Ειρήνη Λαγούδη: Τι αναφέρει η Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Δυτικής Ελλάδας για την υπόθεση

Ειρήνη Λαγούδη: Τι αναφέρει η Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Δυτικής Ελλάδας για την υπόθεση

Ανακοίνωση με αφορμή δημοσιεύματα για τις έρευνες των συνθηκών θανάτου της 44χρονης Ειρήνης Λαγούδη, εξέδωσε η Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τονίζοντας ότι έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στις αστυνομικές αρχές που έχουν αναλάβει τις έρευνες της υπόθεσης.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Με αφορμή σειρά δημοσιευμάτων που αφορούν την διερεύνηση των συνθηκών θανάτου 44χρονης ημεδαπής στην περιοχή της Ακαρνανίας, η Ένωσή μας θέλει να εκφράσει την απόλυτη εμπιστοσύνη της προς τις αστυνομικές αρχές που έχουν αναλάβει τις έρευνες, καθώς και τις δικαστικές αρχές που προΐστανται αυτών.

Οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν αποδείξει πως λειτουργούν με επαγγελματισμό, αμεροληψία, μεθοδικότητα και πάνω από όλα με αποτελεσματικότητα και μπορούν να φέρουν εις πέρας σοβαρές και δύσκολες υποθέσεις.

Σεβόμενοι τη μυστικότητα της προανάκρισης, τον πόνο της οικογένειας της εκλιπούσης καθώς και τις προσπάθειες των συναδέλφων μας για την διαλεύκανση της υπόθεσης, θεωρούμε πως δημόσιες τοποθετήσεις που θίγουν το κύρος των Αρχών και προσβάλουν την αξιοπρέπεια των αστυνομικών, είναι καταδικαστέες, δεν βοηθούν στην αποκάλυψη της αλήθειας και προκαλούν δυσχέρειες στις έρευνες των αστυνομικών και δικαστικών αρμόδιων Αρχών.»

Πηγή: patrastimes.gr