ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Η «Λητώ» σκέπασε τη χώρα - Πού σημειώνονται προβλήματα - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Καιρός: Η «Λητώ» σκέπασε τη χώρα - Πού σημειώνονται προβλήματα - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Καιρός σήμερα: Με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης να βρίσκεται σήμερα (26/2)σε πλήρη ισχύ, το σκηνικό του καιρού συνθέτουν οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι θυελλώδεις άνεμοι και οι χιονοπτώσεις, που έχουν ήδη προκαλέσει πολλά προβλήματα σε αρκετές περιοχές της χώρας.

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΣΕ ΟΔΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Στην Κεντρική Ελλάδα τα φαινόμενα είναι ιδιαίτερα έντονα τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας και τα προβλήματα πολλά.

Στην πορεία της ημέρας, τα καιρικά φαινόμενα πλέον βρίσκονται σε ύφεση, δίνοντας πλέον τη δυνατότητα για αποκατάσταση της συγκοινωνίας στους δρόμους, όπου νωρίτερα είχαν επιβληθεί περιορισμοί.

Η συγκοινωνία από Λαμία προς Δομοκό-Καρδίτσα και Τρίκαλα και από Λαμία προς Καρπενήσι έχει αποκατασταθεί, ενώ μηχανήματα των δήμων και της περιφέρειας Στερεάς διανοίγουν και το υπόλοιπο ορεινό επαρχιακό δίκτυο της Φθιώτιδας.

Οι βροχοπτώσεις στα πεδινά έχουν σταματήσει από τις 09.00 με συνέπεια να απομακρύνεται ο κίνδυνος υπερχείλισης του ποταμού Σπερχειού και μαζί να απομακρύνεται και η πιθανότητα για πλημμύρες.

Ωστόσο, υπηρεσίες των δήμων και της περιφέρειας παραμένουν σε επιφυλακή, ενώ δεκάδες είναι οι κλήσεις στην Πυροσβεστική για να παρέμβει και να αντλήσει νερά από υπόγεια στα νότια της πόλης της Λαμίας.

Στα λευκά ξημέρωσε η Δευτέρα στη πόλη της Καλαμπάκας. Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr, ισχυρή χιονόπτωση σημειώνεται στα πεδινά της περιοχής και μέσα στη πόλη της Καλαμπάκας. Οι δρόμοι έχουν καλυφθεί από χιόνι (έχει φτάσει ήδη τα 5 εκατοστά) το οποίο εξακολουθεί να πέφτει με ένταση.

kairow trikala1

(Φωτογραφία από την Καλαμπάκα)

Στα «λευκά» ξύπνησε το Καρπενήσι σήμερα το πρωί, καθώς χιονοπτώσεις σημειώνονται σε όλον σχεδόν τον νομό Ευρυτανίας. Η έντονη βροχόπτωση, από τα μεσάνυχτα και μετά, μετατράπηκε σε χιονόπτωση και οι κάτοικοι της ευρυτανικής πρωτεύουσας ξύπνησαν με χιόνι και μέσα στην πόλη.

Ο δήμος Καρπενησίου, με ανακοίνωσή του, έκανε γνωστό ότι τα σχολεία και των δύο βαθμίδων θα παραμείνουν κλειστά για σήμερα Δευτέρα λόγω κακοκαιρίας. Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολειά λόγω κακοκαιρίας και στην περιοχή του Δομοκού στη Φθιώτιδα, όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο Δομοκού.

«Σαρώνει» και τα Τρίκαλα η κακοκαιρία

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει τον νομό Τρικάλων με ισχυρή χιονόπτωση στα ορεινά -όπου το ύψος του χιονιού σε ορισμένες περιοχές έχει ξεπεράσει το ένα μέτρο- και ισχυρές καταιγίδες στα πεδινά.

Στην περιοχή του Βαλτινού, στον δήμο Τρικκαίων, το νερό έχει εισχωρήσει σε κατοικίες, ενώ σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί σε όλο τον νομό, με κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο, διακοπές ρεύματος και υπερχειλίσεις ποταμών, όπως και σε σημεία της πόλης των Τρικάλων.

Τόσο η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, όσο και οι τέσσερις δήμοι, με μηχανήματα προσπαθούν να διατηρήσουν το οδικό δίκτυο ανοικτό και να αποτρέψουν τυχόν υποχωρήσεις σε αναχώματα ποταμών.

Ο δήμος Τρικκαίων με ανακοίνωσή του τονίζει πως σήμερα δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στο Βαλτινό. Λόγω των καιρικών συνθηκών, θα παραμείνουν κλειστά το νηπιαγωγείο, το Δημοτικό Σχολείο, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Βαλτινού.

Επίσης, λόγω της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης σήμερα, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί του δήμου Καλαμπάκας.

Προβλήματα στη Λάρισα

Αρκετό χιόνι έπεσε στα ορεινά του νομού Λάρισας, κυρίως στην περιοχή της Ελασσόνας, όπου δημιούργησε μικρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο. Τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον δήμο Ελασσόνας θα παραμείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας, όπως και τα νηπιαγωγεία σε Αιγάνη και Mελιβοία.

kairos larisa

(Ελασσόνα)

Νωρίς το πρωί, στη πόλη της Λάρισας έπεσε χιονόνερο, ενώ στα παράλια του δήμου Αγιάς, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχώρησε σε αντλήσεις υδάτων από σπίτια.

Φούσκωσε ο Πηνειός

Σύμφωνα με το trikalavoice.gr, τόσο ο Ληθαίος ποταμός, όσο και ο Πηνειός και οι παραπόταμοί τους φούσκωσαν και σε συγκεκριμένα σημεία υπερχείλισαν πλημμυρίζοντας δρόμους και κυρίως καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

kairos pineios3

Η ένταση των φαινομένων είναι τέτοια που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία για το τι θα συμβεί αν… συνεχιστούν (όπως προβλέπεται) για τις επόμενες ημέρες. Ο μηχανισμός της Π.Ε. Τρικάλων βρίσκεται σε επιφυλακή ενώ σημειώνεται ότι έχουν κοπεί στα δυο δρόμοι στα ριζά του Κόζιακα (Πιαλεία-Ξυλοπάροικο και Γοργογύρι-Κόρη), ενώ κατολισθήσεις σημειώνονται σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Πυκνό χιόνι στη Θεσσαλονίκη

Χιόνια έπεσαν τις τελευταίες ώρες σε περιφερειακούς δήμους της Θεσσαλονίκης, όπως επίσης στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς και στην ορεινή Χαλκιδική. Χιονοπτώσεις σημειώνονται στη δυτική Μακεδονία, όπου σε πολλές περιοχές επικρατούν συνθήκες παγετού.

Κλειστός παραμένει από τις 3 τα ξημερώματα ο επαρχιακός δρόμος Χορτιάτη - Αγίου Βασιλείου, ενώ προς το παρόν η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά στους υπόλοιπους δρόμους του νομού Θεσσαλονίκης.

thes xioni3

(Χορτιάτης)

Κλειστά θα μείνουν σήμερα τα σχολεία σε Ασβεστοχώρι, Χορτιάτη, Φίλυρο και Εξοχή. Το ίδιο ισχύει με τις σχολικές μονάδες του δήμου Χαλκηδόνας, ενώ δεν θα διεξαχθούν μαθήματα στις δημοτικές ενότητες Λαχανά, Βερτίσκου και Σοχού του δήμου Λαγκαδά.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία σε αρκετούς ορεινούς δρόμους της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ κανονικά γίνεται η κίνηση στην ΠΑΘΕ. Στη Δυτική Μακεδονία, αλυσίδες ή χιονολάστιχα απαιτούνται σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, όπως επίσης στον βασικό κορμό της Εγνατίας Οδού (στους νομούς Κοζάνης και Γρεβενών).

Προβλήματα και στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

thes kairos
kozani kairos1

Προβλήματα με καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων καταγράφονται στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, λόγω της χαμηλής νέφωσης.

Μεγάλος αριθμός δρομολογίων πραγματοποιήθηκε, ωστόσο έξι πτήσεις έχουν ακυρωθεί μέχρι αυτή την ώρα.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Χιόνια σε Μακεδονία - Θράκη

Ο δήμος Έδεσσας εφιστά την προσοχή των πολιτών, καθώς λόγω του βάρους του χιονιού σπάνε τα κλαδιά των δέντρων με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος τραυματισμών ή φθορών περιουσιών εδικά όσον αφορά τα αυτοκίνητα.

Για το λόγο αυτό, καλούνται οι πολίτες να δηλώσουν στο Δήμο Έδεσσας φαινόμενα με πεσμένα κλαδιά από το βάρος του χιονιού ώστε να επιληφθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Στο δήμο Κατερίνης, από τα ξημερώματα οι υπηρεσίες βρίσκονται σε ετοιμότητα. Από το πρωί επιχειρούν τρία γκρέιντερ, δύο αλατιέρες, ένας φορτωτής, δύο ειδικά εξοπλισμένα (με εκχιονιστήρα) οχήματα και τρακτέρ, προκειμένου να μην κλείσουν οι δρόμοι.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών ο δήμος Κατερίνης αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά σήμερα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ομοίως, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα, εξαιτίας της χιονόπτωσης, οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Άργους Ορεστικού καθώς και οι παιδικοί και ο βρεφονηπιακός σταθμός του δήμου.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας χιονίζει από νωρίς το πρωί σε όλες τις ορεινές τοπικές και δημοτικές κοινότητες των δήμων Καβάλας, Νέστου και Παγγαίου, όπου η κυκλοφορία των αυτοκινήτων γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Εκχιονιστικά αυτοκίνητα και αλατιέρες των δήμων και της Αντιπεριφέρειας ρίχνουν συνεχώς αλάτι, σε μια προσπάθεια να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο των περιοχών. Κλειστά είναι τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στις κοινότητες Νικήσιανης και Γεωργιανής του δήμου Παγγαίου.

Στη Θάσο δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και από τα δυο λιμάνια, της Καβάλας και της Κεραμωτής, λόγω των θυελλωδών ανέμων, ενώ χιονίζει στις ορεινές κοινότητες του νησιού. Με απόφαση του δημάρχου, για προληπτικούς λόγους, τα σχολεία θα παραμείνουν σήμερα κλειστά.

Στη Δράμα, από τις πρώτες πρωινές ώρες, επικρατεί μικρής έκτασης χιονόπτωση ακόμα και μέσα στην πόλη, ενώ απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε όλο το οδικό επαρχιακό οδικό δίκτυο και ιδιαίτερα στον δρόμο που οδηγεί στο Κάτω Νευροκόπι.

Στην Ξάνθη επικρατεί χιονόπτωση σε όλες τις ορεινές περιοχές, ενώ απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στον δρόμο προς τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Με απόφαση του δημάρχου Μύκης κλειστά παραμένουν σήμερα τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, ενώ με απόφαση του δημάρχου Ξάνθης κλειστά έμεναν τα σχολεία στη Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης. Επίσης προβλήματα παρουσιάστηκαν στην κυκλοφορία των υπεραστικών λεωφορείων από την πόλη της Ξάνθης προς τις ορεινές περιοχές.

Χιονίζει στην Κοζάνη

Εξαιτίας των κακών καιρικών συνθήκων και της χιονόπτωσης που πλήττει από νωρίς το πρωί τις περιφερειακές ενότητες Φλώρινας, Γρεβενών, Καστοριάς και Κοζάνης όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά σήμερα (26 Φεβρουαρίου), με αποφάσεις των δημάρχων.

Στην Εγνατία οδό η κίνηση των οχημάτων γίνεται χωρίς προβλήματα, ενώ χρειάζεται προσοχή από τους οδηγούς και αντιολισθητικές αλυσίδες στα οχήματα που κινούνται στο επαρχιακό και ορεινό δίκτυο της Φλώρινας, της Καστοριάς των Γρεβενών και της Κοζάνης.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

«Ψυχρή εισβολή» στην Ήπειρο

Ισχυρές χιονοπτώσεις σημειώνονται από χθες το βράδυ στα ορεινά της Ηπείρου και σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 700 μέτρων.

Από το Πωγώνι και την Κόνιτσα ίσαμε τα Τζουμέρκα, ακόμη και στις παρυφές της πόλης των Ιωαννίνων, το χιόνι εξακολουθεί να πέφτει πυκνό. Στο Μέτσοβο, τη Μηλιά και τη Βοβούσα έχει ήδη ξεπεράσει το μισό μέτρο.

Η Πολιτική Προστασία της Ηπείρου σε συνεργασία με τους δήμους επιχειρεί με 20 μηχανήματα αποχιονισμού, προκειμένου το οδικό δίκτυο να κρατηθεί ανοικτό και ασφαλές.

Από τις 4 τα ξημερώματα, σταμάτησε η κυκλοφορία των φορτηγών μετά το Μέτσοβο προς τα Γρεβενά, για να γίνει σωστός αποχιονισμός του οδοστρώματος στην Εγνατία Οδό. Για δύο ώρες σταμάτησε η κυκλοφορία των φορτηγών και στην παλιά εθνική οδό Ιωαννίνων - Κοζάνης, από το Καλπάκι μέχρι την Κόνιτσα.

Σήμερα, λόγω των καιρικών συνθηκών, τα σχολεία στο Μέτσοβο παραμένουν κλειστά.

Αυτοί οι δρόμοι είναι κλειστοί - Που χρειάζονται αλυσίδες

Α΄ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΛΟΓΩ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ – ΠΑΓΕΤΟΥ - ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗΣ & ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗΣ ΥΔΑΤΩΝ.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝ.Δ/ΝΣΗ ΘΕΣ-ΝΙΚΗΣ

Δ/ση Αγ. Βασιλείου Πανοράματος – Αγ. Βασίλειο & από Αγ. Βασίλειο προς Χορτιάτη, λόγω πυκνής χιονόπτωσης.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ. ΑΣΤΥΝ.Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

Δ.Α. ΡΟΔΟΠΗΣ
Στην ισόπεδη - ιρλανδικού τύπου διάβαση ποταμού Αγ. Μαρίνας Ιμέρου, Μωσαϊκού, Ηφαίστου, Μεσοχωρίου.
Επ. Ο. Ξυλαγανής - Ιμέρου, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος (επ΄ αόριστον).
Δ.Α. ΔΡΑΜΑΣ
Επ. Ο. Παρανεστίου - Πρασινάδας, από 16,5ο έως 16,6ο χλμ., λόγω κατολίσθησης (επ' αόριστον).
Επ. Ο. Παρανεστίου – Πρασινάδας, από 7ο χλμ., λόγω κατολίσθησης.
Επ. Ο. Πρασινάδας - Μεταμόρφωσης, από 15,5ο έως 15,6ο χλμ., λόγω καθίζησης του οδοστρώματος, (επ' αόριστον).

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ. ΑΣΤΥΝ. Δ/ΝΣΗ. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ.Α. ΗΜΑΘΙΑΣ
Ανώνυμη δημοτική οδός, που βρίσκεται περιοχή μεταξύ Βέροιας-Λαζοχωρίου, λόγω ανόδου της στάθμης ποταμού Τριπόταμου
Ανώνυμη δημοτική οδό, που βρίσκεται περιοχή μεταξύ Μακροχωρίου –Ταγαροχωρίου, λόγω ανόδου της στάθμης ποταμού Τριπόταμου.
Δ.Α. ΠΕΛΛΑΣ
Ανώνυμη δημοτική οδός, που βρίσκεται περιοχή μεταξύ Βέροιας-Λαζοχωρίου, λόγω ανόδου της στάθμης ποταμού Τριπόταμου.
Επ. Ο. Άρνισσας έως το Χ.Κ Βόρρας.
Οδικό δίκτυο Τ.Κ Κερασιάς έως το Χ.Κ Βόρρας, από το 7ο χλμ.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ. ΑΣΤΥΝ. Δ/ΝΣΗ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ.Α. ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Από 08:00 ώρα, προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων και τον λεωφορείων στα δύο ρεύματα της Εγνατίας Οδού.
Δ.Α. ΚΟΖΑΝΗΣ
Από 08:00 ώρα, απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών, άνω των 3,5 τόνων στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού Α- 29 (Σιάτιστας – Κρυσταλλοπηγής) & στο τμήμα της Ε.Ο Κοζάνης – Λάρισας, από το 1ο έως το 51οχλμ.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝ.Δ/ΝΣΗ ΗΠΕΙΡΟ

Δ.Α. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων και τον λεωφορείων που κινούνται:
Στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού από Κόμβο Ιωαννίνων έως Κόμβο Παναγιάς.
Στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού από Κόμβο Ιωαννίνων έως Κόμβο Τύριας.
Στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού από Κόμβο Ιωαννίνων έως Κόμβο Παναγιάς.
Στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας του αυτοκινητοδρόμου της Ιονίας Οδού από Κόμβο Αυγού έως Κόμβο της Ιονίας Οδού με την Εγνατία Οδό.
Στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας του οδικού άξονα Καλπακίου – Κακαβιάς.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝ.Δ/ΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δ.Α. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Κεντρική παραλιακή οδός Αγίου Ιωάννου Πηλίου, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος, (επ΄ αόριστον).
Επ. Ο. Κισσού – Χανιών, διακοπή κυκλοφορίας, λόγω χιονόπτωσης.
Δ.Α. ΛΑΡΙΣΑΣ
Επ. Ο. Αμπελώνα – Δελεριών, στο 3ο χλμ., λόγω αυξημένου όγκου υδάτων του Τιταρήσιου ποταμού.
Δ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Επ. Ο. Παραποτάμου - Φήκης (από τον οικισμό Ματσουκέϊκα Βαλτινού έως και την Επ. Ο. Πύλης-Προδρόμου), λόγω υπερχείλισης του ποταμού Πορταϊκού.
Α. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Λόγω έντονης βροχόπτωσης στην 10,500 χ/θ Π.Ε.Ο. Μητρόπολης/Μεσενικόλα [πλησίον διασταύρωσης Ι.Μ. Κορώνης Καρδίτσας] το οδόστρωμα υπέστη καθίζηση σε μήκος περίπου 10 m με αποτέλεσμα την διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων.
Κυκλοφορία διεξάγεται από την Ν.Ε.Ο. Μητρόπολης-Μορφωβουνίου - Μεσενικόλα Καρδίτσας.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝ.Δ/ΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ.Α. ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Επ. Ο. Παραβόλας – Νερομάνας (γέφυρα), από 6ο χλμ., λόγω καθίζησης του οδοστρώματος (επ’ αόριστον).
Δ.Α. ΗΛΕΙΑΣ
Επ. Ο. Κρεστένων - Ανδρίτσαινας, από την γέφυρα Τσεπερούλας έως και την αρχή οικιστικού ιστού Μπαρακίτικων, λόγω κατολισθήσεων. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτηρίους οδούς.
Δ.Α. ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Επ. Ο. Παραβόλας – Νερομάνας (γέφυρα), από 6ο χλμ., λόγω καθίζησης του οδοστρώματος (επ’ αόριστον).
Δ.Α. ΑΙΤΩΛΙΑΣ
Τ.Κ. Γραμμένης Οξυάς προς Τ.Κ. Λεύκας και Τ.Κ. Μανδρινής, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος 100 μέτρα μετά την γέφυρα Ευήνου, από την έντονη βροχόπτωση.
Τ.Κ. Ριγάνης προς Τ.Κ. Φαμήλας, λόγω κατολισθήσεων βράχων και φερτών υλικών στο οδόστρωμα από την έντονη βροχόπτωση.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝ.Δ/ΝΣΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Δ.Α. ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Επ. Ο. Λευκάδας - Καρυάς στην θέση Λαγκαδά, λόγω κατολίσθηση φερτών υλικών από την έντονη βροχόπτωση.

B’ ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ. ΑΣΤΥΝ.Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

Δ.Α. ΞΑΝΘΗΣ
Π.Ε.Ο. Ξάνθης – Δράμας, από 8ο έως 33ο χλμ.
Ε.Ο. Ξάνθης - Αγ. Κωνσταντίνος έως Αγ. Κων/νου (ελληνοβουλγαρική μεθόριος), από 8ο χλμ.
Επ. οδικό δίκτυο του δήμου Μύκης.
Δ.Α. ΔΡΑΜΑΣ
Ε.Ο. Δράμας – Κ. Νευροκοπίου, από δ/ση Κοκκινογειών έως δ/ση Οχυρού.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝ.Δ/ΝΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ.Α. ΠΕΛΛΑΣ
Η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο Έδεσσας - Βεγορίτιδας.
Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Φλώρινας (από Τ.Κ. Ροζαρίου δήμου Έδεσσας έως όρια με Πτολεμαΐδα), από το 85ο έως το 128ο χλμ.
Π.Ε.Ο Θεσσαλονίκης - Φλώρινας (μέσω Κέλλης), από 108ο έως 128ο χλμ.
ΕΠ.Ο. Αριδαίας- Τ.Κ. Νότιας (όρια με Π.Ε. Κιλκίς), από 30ο έως 45ο χλμ.
ΕΠ. Ο. Αριδαίας- Τ.Κ. Κορυφής δήμου Αλμωπίας, από 15ο έως 30ο χλμ.
Επ. Ο. Κερασιάς - Χ/Κ Βόρας, από 16ο χλμ.
Επ. Ο. Άρνισσας - Χ/ Κ Βόρας, από το 10ο χλμ.
Δ.Α. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Ε.Ο. Θεσ-νίκης – Ιερισσού, από 65ο έως 90ο χλμ.
Επ. Ο. Νεοχωρίου – Βαρβάρας – Ολυμπιάδας, από 60ο έως 85ο χλμ.
Π.Ε.Ο. Θεσ-νίκης – Ιερισσού, από (Παλαιόκαστρο έως Αρναία).
Στο Δ.Δ. Ταξιάρχη.
Επ. Ο. Αρναίας - Στάνου
Επ .Ο. Παλαιοχωρίου - Μ. Παναγιάς
Ε.Ο. Θεσ-νίκης – Πολυγύρου, από 57ο έως 63ο χλμ.
Εντός Δ.Δ Πολύγυρου.
Δ.Α. ΗΜΑΘΙΑΣ
Επ. Ο. Νάουσας – Σελίου, από 8ο χλμ
Επ. Ο. Βέροιας - Σελίου, Δ/νση Σελίου, από 4,5 έως 26,5 χλμ Χ/Κ Σελίου.
Δημοτική οδός Νάουσας – Τρία Πέντε (3-5) Πηγάδια, από το 4ο έως Χ/Κ.
Π.Ε.Ο. Θεσ-νίκη – Βέροιας -Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από 75,5 έως όρια Ν. Κοζάνης, 97,3 χλμ.
Επ. Ο. Βέροιας – Δασκίου, από 15ο έως 39,1ο χλμ. (Δασκίου)
Δ.Α. ΣΕΡΡΩΝ
Επ. Ο Σερρών - Άνω Βροντούς, από 15ο έως 30,5ο χλμ.
Επ. Ο. Σερρών - Λαϊλιά (Χ/Κ), από 15ο έως 26,8ο χλμ.
Κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης-Λαγκαδά-Προμαχώνα.
Δ.Α. ΚΙΛΚΙΣ
Επ. Ο. Γρίβα – Λιβαδίων.
Ε.Ο. Γουμένισσας – Κάρπης, από το 2ο χλμ.
Ε.Ο. Πενταλόφου – Ομαλού.
Π.Ε.Ο. Αθηνών – Ευζώνων, από το ύψος του Πευκοδάσους έως τους Ευζώνους.
Ε.Ο. Αξιούπολης – Ειδομένης, από το ύψος της Πηγής έως την Ειδομένη.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝ.Δ/ΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ.Α. ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Λόγω χιονόπτωσης, η κίνηση των οχημάτων στην Εγνατία Οδό καθώς και σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό δίκτυο διεξάγεται αποκλειστικά με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικού τύπου χειμερινά ελαστικά.
Δ.Α. ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Επ. Ο. Φλώρινας – Καστοριάς, από 18ο έως 30ο χλμ. (μέσω Βιτσίου) (επ’ αόριστον).
Ε.Ο. Φλώρινας – Καστοριάς, από 15ο έως 22ο χλμ. (μέσω Βίγλας) (επ’ αόριστον).
Ν.Ε.Ο. Φλώρινας -Κοζάνης, από το 20ο έως το 31ο χλμ
Επ. Ο. Αετού – Νυμφαίου
Δ.Α. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Επαρχιακό οδικό δίκτυο Καστοριάς.
Ε.Ο Καστοριάς - Φλωρίνης (μέσω βιτσίου), από 22ο έως 28ο χλμ.
Ε.Ο Καστοριάς - Ιωαννίνων (μέσω κοτύλης), από 32ο έως 46ο χλμ.
Δ.Α. ΚΟΖΑΝΗΣ
Η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το εθνικό, επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο, καθώς και στην Εγνατία Οδό και στον κάθετο άξονα Α-29 διεξάγεται μόνο με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝ.Δ/ΝΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ.Α. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Ε.Ο. Λαμίας – Καρπενησίου, από το 58ο έως το 64,7 χλμ.
Δ.Α. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
Επαρχιακό οδικό δίκτυο Ευρυτανίας.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝ.Δ/ΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δ.Α. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Επ. Ο. Κέδρου-Ρεντίνας-Καρπενησίου, από 42ο έως 62ο χλμ. Θέση «ΖΑΧΑΡΑΚΗ»
Επ. Ο. Καρδίτσας - Άρτας, από 4ο έως 61ο χλμ. θέση «ΤΥΜΠΑΝΟΣ»
Επ. Οδός Μουζακίου - Στεφανιάδας, από 4ο έως 51ο χλμ. θέση «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ».
Επ. Ο. Μουζακίου-Λίμνης Ν. Πλαστήρα, από 3ο χλμ. (μέσω Κρυοπηγής)
Επ. O. Καρδίτσας-Φράγματος Ν. Πλαστήρα (Μέσω Μορφοβουνίου), από 8ο χλμ. Περιμετρικά της Λίμνης Ν. Πλαστήρα.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝ.Δ/ΝΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ

Δ.Α. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Σε όλο το επαρχιακό δίκτυο του νομού.
Στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού από Κόμβο Ιωαννίνων έως Κόμβο Παναγιάς.

Γ΄ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΠΟΡΘΜΕΙΑΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ. ΑΣΤΥΝ.Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

Δ.Α. ΚΑΒΑΛΑΣ
Διακοπή συγκοινωνίας της πορθμειακής γραμμής Καβάλας- Πρίνου, από την 07:15 ώρα της 24-02-2018.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Σε πολλές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης χιονίζει από την Κυριακή, ενώ θυελλώδεις βοριάδες θα πνέουν σε όλη τη χώρα με τη θερμοκρασία να πέφτει αρκετά ακόμα και στα νότια της χώρας.

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές αναμένονται σύμφωνα με την ΕΜΥ, σήμερα Δευτέρα (26/2) αρχικά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές.

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης και πιθανώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα τα οποία κατά τόπους θα είναι ιδιαίτερα έντονα σταδιακά από το απόγευμα και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ που σταδιακά από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα και από τα δυτικά.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια της χώρας ενώ παγετός θα δημιουργηθεί κατά τόπους το πρωί και το βράδυ στα βόρεια ηπειρωτικά.

Διαβάστε αναλυτικότερη πρόγνωση ΕΔΩ

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Πηγή φωτογραφιών: Eurokinissi, kozanilife, trikalavoice, trikalaola, onlarissa

«Βόμβα» Καλλιάνου: «Αυτό που θα συμβεί τη Δευτέρα…»

«Ετοιμαστείτε για χιονοπόλεμο», αναφέρει, σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Γιάννης Καλλιάνος, προειδοποιώντας για το νέο κύμα σφοδρής κακοκαιρίας που πλησιάζει τη χώρα μας.

Σύμφωνα με το γνωστό μετεωρολόγο, ένα ισχυρό βαρομετρικό πλησιάζει την Ελλάδα και αναμένεται να την πλήξει με σφοδρές χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Κεντρική Ελλάδα, Μακεδονία, Ήπειρος, Θράκη θα δεχτούν το μεγαλύτερο «χτύπημα», με τη χιονόστρωση να αναμένεται ακόμα και στα 200 μέτρα υψόμετρο

Αρναούτογλου: Χιόνια και πολύ κρύο

Ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ δίνει όλες τις λεπτομέρειες για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν το επόμενο τριήμερο, καθώς αυτή η κακοκαιρία θα έχει διάρκεια και έντονα φαινόμενα τη Δευτέρα, με πυκνές χιονοπτώσεις και στα πεδινά της βόρειας Ελλάδας, ενώ θα χιονίσει (πιθανότατα) και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Δείτε στο βίντεο όσα λέει ο Σάκης Αρναούτογλου:




Σχετικές ειδήσεις