ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Αθήνα – Παπαζάχος στο Newsbomb.gr: Πρέπει να περιμένουμε πώς θα εξελιχθεί το φαινόμενο

Σεισμός Αθήνα – Παπαζάχος στο Newsbomb.gr: Πρέπει να περιμένουμε πώς θα εξελιχθεί το φαινόμενο

Σεισμός ταρακανούσε την Αθήνα - 4,2 Ρίχτερ αναστάτωσαν τους κατοίκους της πρωτεύουσας - Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται28 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αθήνας - Τι δήλωσε στο Newsbomb.gr ο καθηγητής σεισμολογίας, Κώστας Παπαζάχος.

Καθησυχαστικός για το σεισμό μεγέθους 4,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Αττική στις 23:50 το βράδυ της Τρίτης (01/05/2018) εμφανίστηκε ο καθηγητής σεισμολογίας Κώστας Παπαζάχος.

Ωστόσο, μιλώντας στο Newsbomb.gr τόνισε πως είναι νωρίς να γίνει κάποια εκτίμηση ή πρόβλεψη, ενώ σημείωσε πως παρακολουθούν το φαινόμενο.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαζάχο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στην περιοχή της Νέας Μάκρης, όπου, όπως σημείωσε ο επιστήμονας, είχε δώσει και παλιότερα σεισμό.

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο σεισμός σημειώθηκε στις 23:50 το βράδυ της Τρίτης και είχε ένταση 4,2 βαθμούς της κλίμακας. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 28 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αθήνας, κοντά στο Γραμματικό, ενώ το εστιακό βάθος ορίζεται στα 5 χιλιόμετρα.

Δείτε στη gallery του Newsbomb.gr το επίκεντρο του σεισμού

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές.

Ο σεισμός, λόγω του μικρού εστιακού βάθους συνοδευόταν από βουητό που αναστάτωσε τους κατοίκους ενώ έγινε αισθητός από πολλούς κατοίκους του λεκανοπεδίου.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ ταρακούνησε την Αθήνα

Πρωτομαγιά 2018: Αυτό που έκαναν στο Ναύπλιο δεν έχει γίνει ΠΟΤΕ στα χρονικά - Απίστευτες εικόνες

Σχετικές ειδήσεις