ΕΛΛΑΔΑ

Κέρκυρα: Στα 700.000 ευρώ υπολογίζονται οι ζημιές από την πυρκαγιά ΧΥΤΑ Λευκίμμης

Κέρκυρα: Στα 700.000 ευρώ υπολογίζονται οι ζημιές από την πυρκαγιά ΧΥΤΑ Λευκίμμης

Ζημιές που ξεπερνούν τα 700.000 ευρώ, όπως καταγγέλλει ο δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος, προκλήθηκαν στις κτιριακές εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό του ΧΥΤΥ/ΧΥΤΑ Λευκίμμης, στα νότια του νησιού, από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στα δύο κτίρια της εγκατάστασης.

Ο κ. Νικολούζος επεσήμανε πως ο δήμος θα στραφεί με μηνύσεις παντός υπευθύνου, αλλά και κατά της ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης, και πρόσθεσε πως υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί για την κατάσταση που επικρατεί στη νότια Κέρκυρα.

Από τις βολές του δημάρχου δεν γλύτωσε ούτε το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, καθώς -όπως υποστήριξε ο κ. Νικολούζος- «η Αστυνομία δεν έδωσε κανένα πόρισμα για τις δολιοφθορές που έχουν καταγραφεί κατά διαστήματα στην εγκατάσταση, ενώ ποτέ δεν έγινε καμία σύλληψη και καμία ενημέρωση».

Εξάλλου, σε λάβρα ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ στο διαδίκτυο προέβη και ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος, καταγγέλλοντας την αστυνομία για αδράνεια και καλώντας τις εισαγγελικές Αρχές να παρέμβουν.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στην Κέρκυρα, με την οποία καταδικάζει τα γεγονότα που συνέβησαν στον ΧΥΤΥ/ΧΥΤΑ της Λευκίμμης: «Η Γραμματεία της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας καταδικάζει κατηγορηματικά τον εμπρησμό, στις 6/5/2018, στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΥ Λευκίμμης, που είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς δυο κτίρια και ο εξοπλισμός της εγκατάστασης και να υποστεί μεγάλες ζημιές ένα τρίτο κτίριο. Θεωρούμε ότι είναι όχι απλώς μια απολύτως καταδικαστέα, αλλά και ποινικά κολάσιμη πράξη, που ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί. Δεν είναι η πρώτη, ούτε η μόνη, υπήρξε σειρά ανάλογων προηγούμενων ενεργειών, είναι όμως η πιο σοβαρή και στην πιο κρίσιμη στιγμή για το νησί μας. Τέτοιες ενέργειες, που με τη μέθοδο της αυτοδικίας επιχειρούν να επιβάλουν την άποψή τους καταστρέφοντας δημόσια περιουσία, δυναμιτίζουν την κρίσιμη υπόθεση διαχείρισης των απορριμμάτων, θέτουν ολόκληρο το νησί σε κατάσταση καταστροφικής ομηρίας, αλλά και τραυματίζουν σοβαρά κάθε έννοια της δημοκρατίας».

Σχετικές ειδήσεις