ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια στο Σύνταγμα: Μολότοφ, πέτρες, χημικά και τραυματίες μετά το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Επεισόδια στο Σύνταγμα: Μολότοφ, πέτρες, χημικά και τραυματίες μετά το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώνονται το βράδυ του Σαββάτου (16/06)έξω από τη Βουλή στο περιθώριο του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία την ώρα που εντός της Βουλής βρίσκεται σε εξέλιξη η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας.

Τα επεισόδια εστιάζονται μπροστά από τα σκαλιά που οδηγούν στο προαύλιο της Βουλής, όπου ομάδες ατόμων πετούν πέτρες και βόμβες μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις που τους απωθούν.

Κλειστή παραμένει η λεωφόρος Αμαλίας μπροστά στο Σύνταγμα, καθώς και η Βασιλίσσης Σοφίας στη Βουλή.

4485864

Νωρίτερα σημειώθηκαν επεισόδια μικρής έκτασης λίγο μετά τις 7 το απόγευμα έξω από τη Βουλή, όταν μάδα διαδηλωτών προσπάθησε να προσεγγίσει, από τη δεξιά πλευρά εισόδου, το κτήριο του Κοινοβουλίου, με τις αστυνομικές δυνάμεις να τους απωθούν με τη ρίψη δακρυγόνων. Από τα επεισόδια τραυματίστηκε ελαφρώς ένας διαδηλωτής.

4485630

Οι διαδηλωτές κρατώντας ελληνικές σημαίες και σημαίες με τον Ήλιο της Βεργίνας εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους για την υπογραφή της συμφωνίας με τα Σκόπια στις Πρέσπες.

4485049

Την Κυριακή, ημέρα υπογραφής της ελληνοσκοπιανής συμφωνίας στο Λαιμό Πρεσπών στο νομό Φλώρινας, οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κορυφώνονται με συγκέντρωση – συλλαλητήριο στις 11:00 το πρωί στο χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας – Πισοδερίου.

Ήδη υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση της «Επιτροπής για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας» στην Βόρεια Ελλάδα, ώστε να υπάρξει μαζική παρουσία στις Πρέσπες, την ίδια ώρα που θα υπογράφεται η συμφωνία. «Εμείς θα είμαστε εκεί, στα ποτισμένα από το αίμα των ηρώων χώματα της Μακεδονίκης γης, για να φωνάξουμε πως η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική», αναφέρεται σε ανακοίνωση των διοργανωτών.

Λεωφορεία για το Πισοδέρι, ναυλώνονται ήδη από την Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Πηγή βίντεο και φωτο: livemedia.gr, eurokinissi

Σχετικές ειδήσεις