ΕΘΝΙΚΑ

Δημοσκόπηση - βόμβα: Επτά στους δέκα Έλληνες λένε ΟΧΙ στη χρήση του όρου Μακεδονία για τα Σκόπια

Δημοσκόπηση - βόμβα: Επτά στους δέκα Έλληνες λένε ΟΧΙ στη χρήση του όρου Μακεδονία για τα Σκόπια

Ονομασία Σκοπίων: Το γκάλοπ της Marc έρχεται να επιβεβαιώσει το λαϊκό αίσθημα - Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση κάνει λόγο για μια καλή συμφωνία, ο Ελληνικός λαός διατηρεί επιφυλάξεις και για τα αποτελέσματα της συμφωνίας, ενώ παράλληλα είναι αντίθετος με τη χρήση του όρου Μακεδονία από τους Σκοπιανούς.

Σχεδόν επτά στους 10, και συγκεκριμένα το 68,3% των πολιτών, απορρίπτουν τη συμφωνία για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», την ώρα που η Νέα Δημοκρατία αυξάνει το προβάδισμα της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις 14,4 ποσοστιαίες μονάδες.

Ειδικότερα, όπως σημειώνεται στην προδημοσίευση της κυριακάτικης έκδοσης, το 73,2% των ερωτηθέντων λέει «όχι» στη χρήση του ονόματος της Μακεδονίας, ενώ ένα ποσοστό 68,3% λέει «όχι» στη συμφωνία που παρουσίασε η ελληνική κυβέρνηση. Μάλιστα, το 49% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ τίθεται κατά της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ

Ως προς τις προεκτάσεις της συμφωνίας στο πολιτικό σκηνικό, σύμφωνα με την έρευνα, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να λαμβάνει μονοψήφια ποσοστά σε Μακεδονία και Θράκη.

​Επίσης, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αυξάνει το προβάδισμά του έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στις 14,4 μονάδες, έναντι 10,3 τον Μάρτιο.

Τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής:

Νέα Δημοκρατία: 30,6%

ΣΥΡΙΖΑ: 16,2%

Κίνημα Αλλαγής: 7,5%

Χρυσή Αυγή: 7,3%

ΚΚΕ: 6,3%