ΕΛΛΑΔΑ

Έτσι «ξετρύπωσε» η Αστυνομία τον Αρτέμη Σώρρα - Οι κώδικες που χρησιμοποιούσαν οι συνεργάτες του

Έτσι «ξετρύπωσε» η Αστυνομία τον Αρτέμη Σώρρα - Οι κώδικες που χρησιμοποιούσαν οι συνεργάτες του

Κρατική Ασφάλεια και Αντιτρομοκρατική αναζητούσαν τον αρχηγό της «Ελλήνων Συνέλευσις» - Κωδικοποιημένες εκφράσεις χρησιμοποιούσαν οι έμπιστοι συνεργάτες του

Καθοριστικός ήταν ο τελευταίος μήνας για τους αστυνομικούς που ήταν επιφορτισμένοι με τον εντοπισμό του αρχηγού της «Ελλήνων Συνέλευσις» Αρτέμη Σώρρα, αναφέρει σήμερα (19/06), η εφημερίδα «Έθνος».

Στις έρευνες, εκτός από την Κρατική Ασφάλεια, συμμετείχε και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, με τις Αρχές να καταλήγουν σε έναν κύκλο περίπου τεσσάρων υπόπτων.

Ο συναγερμός σήμανε όταν διαπιστώθηκε ότι ένας από τους βασικούς υπόπτους χρησιμοποιεί υπόγειο διαμέρισμα στον Άλιμο, το οποίο μέχρι τον Μάρτιο του 2017 (μήνας εξαφάνισης του Σώρρα) παρέμενε κλειστό. Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος τέθηκε υπό ηλεκτρονική και φυσική παρακολούθηση. Διαπιστώθηκε ότι κάνει ψώνια κάθε τρεις ημέρες και ότι αυτά καταλήγουν στο υπόγειο του Αλίμου.

Αστυνομικές πηγές αποκάλυψαν στο «Έθνος» ότι από το ανοιγμάτων τηλεφώνων, ύστερα από εισαγγελική άδεια, που ανήκαν στον κύκλο υπόπτων, διαπιστώθηκε ότι οι έμπιστοι συνεργάτες του Σώρρα χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες εκφράσεις στις επικοινωνίες τους. Έτσι, οι αστυνομικοί πολλές φορές δεν καταλάβαιναν τι έλεγαν, καθώς επρόκειτο για μια «διάλεκτο» της «Ελλήνων Συνέλευσις». Επίσης, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. προσθέτουν ότι ο ίδιος ο Σώρρας δεν μιλούσε ποτέ στο τηλέφωνο.

Κινδυνεύει με ισόβια

Ο Αρτέμης Σώρρας, που συνελήφθη στον Άλιμο προχθές Σάββατο, καταζητούμενος επί 16 μήνες, καλείται να λογοδοτήσει για βαριά αδικήματα μεταξύ των οποίων και απάτες που φέρεται να έχει διαπράξει σε βάρος του Δημοσίου και τραπεζών. Οι συγκεκριμένες πράξεις τού αποδίδονται σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, γεγονός που τον φέρνει αντιμέτωπο με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Την Πέμπτη, ο Σώρρας θα εμφανιστεί εκ νέου ενώπιον της δικαιοσύνης μετά την προσθεσμία που είχε πάρει για να απολογηθεί στον ανακριτή. Παράλληλα, ο άνδρας που του προσέφερε στέγη, θα δώσει εξηγήσεις στο δικαστήριο για το πλημμέλημα της υπόθαλψης εγκληματία.

Διαβάστε επίσης:

«Βουλιάζει» η Αθήνα από τα σκουπίδια

Καιρός: Χωρίς τέλος η επέλαση του «Μίνωα» - Και η Τρίτη με χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες

Σχετικές ειδήσεις