ΕΛΛΑΔΑ

Σε κλοιό σκουπιδιών η Αθήνα - Αποκατάσταση του ΧΥΤΑ την Πέμπτη υπόσχεται ο ΕΔΣΝΑ

Σε κλοιό σκουπιδιών η Αθήνα - Αποκατάσταση του ΧΥΤΑ την Πέμπτη υπόσχεται ο ΕΔΣΝΑ

Εφιαλτική είναι η εικόνα που παρουσιάζουν οι δρόμοι της πρωτεύουσας μετά και την ισχυρή καταιγίδα που έπληξε τη Δευτέρα (19/06) την Αθήνα, καθώς τα νερά παρέσυραν τα σκουπίδια που είχαν βγει έξω από τους κάδους - Πότε θα αποκατασταθεί η λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής

Την ερχόμενη Πέμπτη (21/6) αναμένεται να λειτουργήσει με πλήρη κανονικότητα ο ΕΣΔΝΑ, επιτρέποντας την είσοδο όλων των οχημάτων στην ΟΕΔΑ της Φυλής καθώς τότε θα έχουν ολοκληρωθεί πλήρως οι αντιστηρίξεις των νέων εγκαταστάσεων που διέθεσε για την αποφόρτιση των απορριμμάτων ο Σύνδεσμος.

Παρά την εντατικοποίηση των εργασιών για την σταθεροποίηση της ρηγμάτωσης που σημειώθηκε προ 10ημέρου στα ταμπάνια (χώροι απόθεσης απορριμμάτων), η συνεχής βροχόπτωση των τελευταίων ημερών δεν επέτρεψε την ασφαλή αποκατάσταση τους.

Οπότε και διατέθηκαν οι δύο νέοι χώροι που έχρηζαν αντιστήριξης. Η λειτουργία τους από χθες το απόγευμα όπως και αυτή του ΧΥΤΑ επέτρεψε την αποκομιδή ικανοποιητικής ποσότητας σκουπιδιών, η οποία συνεχίστηκε και σήμερα με ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Αφροδίτη Μπιζά σήμερα (19/6) μεταφέρθηκαν στην ΟΕΔΑ πάνω από 2500 τόνοι απορριμμάτων και από το μεσημέρι της Τετάρτης (20/6) θα επιτραπεί πέραν των οχημάτων - πρέσες και η είσοδος μεγαλύτερων οχημάτων, οπότε θα ομαλοποιηθεί σύντομα και η εικόνα της πρωτεύουσας.

Συγκεκριμένα η Διοίκηση του Συνδέσμου, με ανακοίνωση της ενημερώνει πως «η λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής που ήδη έχει ξεκινήσει, θα έχει αποκατασταθεί πλήρως την Πέμπτη».

Υπογραμμίζει πως με «αποκλειστικό κριτήριο» την ασφάλεια και την σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων καθώς και την αποτελεσματική αποκατάσταση της ρηγμάτωσης, ο ΕΔΣΝΑ «έδρασε συστηματικά και αδιάλειπτα ώστε να λυθεί το πρόβλημα στον ΧΥΤΑ Φυλής, που προκλήθηκε στις 9 και 10 Ιουνίου και επιδεινώθηκε λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης».

Τέλος, δηλώνει ότι από την πρώτη στιγμή του συμβάντος υπήρξαν συντονισμένες ενέργειες Διοίκησης, εργαζομένων και εξωτερικών συνεργατών του ΕΔΣΝΑ ενώ ελήφθησαν έκτακτα μέτρα για την αποκατάσταση της ρηγμάτωσης στον χώρο, με στόχο την όσο το δυνατόν συντομότερη επαναλειτουργία του ΧΥΤΑ.

Υπενθυμίζεται ότι, ο ΧΥΤΑ Φυλής είναι κλειστός από την περασμένη Δευτέρα (11/6) εξαιτίας ρήγματος που προκλήθηκε στο νέο κύτταρο για την επέκταση της μοναδικής χωματερής του λεκανοπεδίου, το οποίο έχει σταματήσει την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery του άρθρου.

Σχετικές ειδήσεις