ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Μάτι: «Ζήσαμε την κόλαση και τον θάνατο» - Φωτογραφίες την ώρα της φρίκης

Φωτιά Μάτι: «Ζήσαμε την κόλαση και τον θάνατο» - Φωτογραφίες την ώρα της φρίκης

«Ζήσαμε την κόλαση και τον θάνατο». Έτσι περιγράφει η κυρία Έλια Κάλλια τα όσα βίωσε το απόγευμα της μαύρης Δευτέρας στο Μάτι.

Άνθρωποι αγκαλιασμένοι βρίσκονταν στη θάλασσα για να γλιτώσουν

Η κυρία Κάλλια δημοσίευσε φωτογραφίες που αποτυπώνουν την φρίκη και την αγωνία των ανθρώπων μέσα στη θάλασσα. Άνθρωποι που πρόλαβαν και έτρεξαν στην παραλία στο Μάτι για να σωθούν από την πύρινη λαίλαπα. Φοβισμένοι, τρομοκρατημένοι κατάφεραν και γλίτωσαν από τον «δράκο» που τους καταδίωκε και τελικά μπήκαν στην θάλασσα να σωθούν. Το νερό κρύο και η αναμονή μεγάλη μέχρι να αντικρίσουν την σωτηρία τους... Τα καϊκια.

Οι φωτογραφίες συγκλονιστικές... Αποτυπώνουν την απόλυτη φρίκη που έζησαν οι δεκάδες άνθρωποι μέσα στο νερό. Μανάδες να κρατούν σφικτά τα παιδιά τους στην αγκαλιά τους ενώ κάποιοι άλλοι κουβαλούσαν μαζί τους ό,τι κατάφεραν να διασώσουν από τις φλόγες. Δεν ήταν λίγοι και αυτοί που έβαζαν ένα πανί στο στόμα και τη μύτη τους για να διευκολυνθούν στην αναπνοή.

Γύρω τους υπήρχαν καπνοί που έκαναν αποπνικτική την κατάσταση, ενώ οι ακτές ήταν γεμάτες με φλόγες.

«Ζήσαμε την κόλαση και τον θάνατο. Παρακαλώ αναδημοσιεύσετε τις φωτογραφίες μήπως βοηθήσουμε ανθρώπους να βρουν τους δικούς τους. Σχόλια και like δεν χρειάζονται», γράφει χαρακτηριστικά η κυρία Κάλλια στο Facebook.