ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Μάτι: «Μέχρι τις 18:10 η Πυροσβεστική δεν είχε επικοινωνήσει με την Αστυνομία!»

Φωτιά Μάτι: «Μέχρι τις 18:10 η Πυροσβεστική δεν είχε επικοινωνήσει με την Αστυνομία!»

Στην Πυροσβεστική επιρρίπτει τις ευθύνες για την ασύλληπτη τραγωδία στο Μάτι ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ), Γιάννης Κατσιαμάκας, προχωρώντας σε βαρύτατες καταγγελίες.

«Η Πυροσβεστική δεν μας έδωσε καμία ενημέρωση ούτε για την επικινδυνότητα ούτε για την κατεύθυνσή της πυρκαγιάς. Μέχρι τις 18.10 το απόγευμα που πέρασε τη Λεωφόρο Μαραθώνος δεν είχαμε καμία ενημέρωση», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσιαμάκας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, προσθέτοντας πως «αν μας είχαν ειδοποιήσει νωρίτερα θα είχαν οι κάτοικοι περισσότερο χρόνο αντίδρασης και θα είχαν ειδοποιηθεί να εγκαταλείψουν τα σημεία που τελικά εγκλωβίστηκαν».

Αναφερόμενος, δε, στις καταγγελίες πολιτών ότι η Τροχαία έστελνε τους οδηγούς στο μέτωπο της πυρκαγιάς, υποστήριξε ότι «χίλια άτομα διασώθηκαν από το λιμενικό και όλοι οι υπόλοιποι μέσω της λεωφόρου Μαραθώνος όπου η κυκλοφορία είχε ρυθμιστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην εγκλωβιστεί κανένας».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του, τέλος, ο κ. Κατσιαμάκας σημείωσε ότι λόγω του πολύ μικρού χρονικού διαστήματος που είχαν οι άνθρωποι στο Μάτι, ήταν φύσει αδύνατο να βγουν ταυτόχρονα όλοι στη Λεωφόρο Μαραθώνος, υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν δυνατόν να υπήρχε αστυνομικός σε κάθε πάροδο.

«Υπήρχαν στα κύρια σημεία», διευκρίνισε.