ΕΛΛΑΔΑ

Διακοπή ρεύματος Αττική: Πότε θα αποκατασταθεί πλήρως η ηλεκτροδότηση

Διακοπή ρεύματος Αττική: Πότε θα αποκατασταθεί πλήρως η ηλεκτροδότηση

Σοβαρά προβλήματα με την ηλεκτροδότηση παρουσιάζουν πολλές περιοχές της Αττικής από το μεσημέρι της Τετάρτης (22/08).

Τι αναφέρει το υπουργείο Ενέργειας και ο ΑΔΜΗΕ

Σε πολλές περιοχές του Λεκανοπεδίου προκλήθηκε μπλακ άουτ, με τα σημαντικότερα προβλήματα να καταγράφονται στο κέντρο της Αθήνας, το Παγκράτι, την Καισαριανή, τη Δάφνη αλλά και στα Βόρεια Προάστια, τα Μελίσσια και την Κηφισιά.

Λόγω της διακοπής ρεύματος προβλήματα έχουν σημειωθεί στην κίνηση των οχημάτων καθώς δεν λειτουργούν οι φωτεινοί σηματοδότες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ, οι διακοπές ηλεκτροδότησης οφείλονται σε βλάβη ενός μετασχηματιστή του δικτύου διανομής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια τροφοδότησης φορτίων.

Ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Ηλεκτρικής Ενέργειας επισημαίνει πως οι ενέργειες για την αποκατάσταση ξεκίνησαν αμέσως και αναμένεται η σταδιακή τροφοδότηση των φορτίων το αμέσως επόμενο διάστημα.

«Εντός των επόμενων δύο ωρών, αναμένεται η πλήρης αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του δικτύου», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αφορμή το μπλακ άουτ στην Αττική.

Όπως αναφέρει το ΥΠΕΝ οι ενέργειες για την αποκατάσταση της βλάβης ξεκίνησαν άμεσα με αποτέλεσμα οι μισές περιοχές να έχουν ήδη ηλεκτροδοτηθεί, ενώ κάνει γνωστό πως σήμερα στις 14:12, λόγω βλάβης σε διακόπτη του δικτύου διανομής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης, υπήρξε απώλεια τροφοδότησης φορτίων που επηρέασε περιοχές της Αττικής.

Διαβάστε επίσης:

Διακοπή ρεύματος Αττική: Δεκάδες εγκλωβισμένοι σε ανελκυστήρες λόγω του μπλακ άουτ