ΕΛΛΑΔΑ

Άγρια επίθεση σκύλου σε βρέφος: «Έσπασα τα δάχτυλά μου προσπαθώντας να του ανοίξω το στόμα»

Άγρια επίθεση σκύλου σε βρέφος: «Έσπασα τα δάχτυλά μου προσπαθώντας να του ανοίξω το στόμα»

Συγκλονίζει η περιγραφή της μητέρας για την επίθεση του σκύλου στο μωρό της

Την απόλυτη φρίκη έζησε ένα νεαρό ζευγάρι το περασμένο καλοκαίρι.

Η Σοφία Κάσκαρη ήταν καλεσμένη στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη, «Μετά τα Μεσάνυχτα» και περιέγραψε τον εφιάλτη που έζησαν ενώ βρισκόταν διακοπές στη Ναύπακτο με τον άντρα της, το 10 μηνών μωρό τους και το σκυλί τους.

Ενώ απολάμβαναν τη βόλτα τους, ξαφνικά και χωρίς καμία προφανή αιτία, το φιλήσυχο μέχρι εκείνη την ώρα σκυλί τους, επιτέθηκε στο μωρό που μπουσουλούσε, δαγκώνοντάς το στο πρόσωπο.

«Το σκυλί ήταν 4,5 χρονών. Ήταν του άντρα μου. Είχαμε μια άψογη σχέση με το σκυλί. Πραγματικά το αντιμετωπίζαμε ως μέλος της οικογένειας. Ακούω διάφορες απόψεις από ειδικούς. Νόμιζα ότι ήξερα το σκυλί μου. Δεν είχε δείξει επιθετική συμπεριφορά. Δεν ήθελε πολλά χάδια από τους άγνωστους. Δηλαδή δεν μπορούσε ο οποιοσδήποτε να πάει να χαϊδέψει το σκυλί. Μένω έγκυος και αποφασίζουμε επειδή είχε γίνει εκείνη την περίοδο κάποιο περιστατικό με σκυλιά να το πάμε για εκπαίδευση ώστε να μπορέσουμε σε οτιδήποτε προκύψει να με ακούσει γιατί αφεντικό ήταν ο σύζυγος μου. Ήθελα να βγάζω βόλτα το μωρό με το σκύλο. Πραγματοποιήθηκε 2,5 μήνες η εκπαίδευση και λίγο πριν γεννήσω τη φέραμε σπίτι. Όσο ήμουν έγκυος κοιμόταν στην κοιλιά μου. Της είχαν βγει ένστικτα να με προστατεύει λίγο παραπάνω. Δέθηκε ακόμα περισσότερο μαζί μου στην εγκυμοσύνη μου. Μετά είχα το παιδί σπίτι και όλα μια χαρά. Κοιμόντουσαν μαζί. Όπου ήταν η μπέμπα, ήταν δίπλα. Ποτέ δεν την είχα αφήσει μόνη της με το σκυλί, επειδή είναι μεγαλόσωμο. Επειδή ακόμα θεωρείται κουτάβι. Παίζανε συνέχεια», ανέφερε η Σοφία Κάσκαρη.

Η Σοφία, περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που έζησε μετά την επίθεση του πιτ μπουλ στο μωρό: «Φεύγουμε το βράδυ της προηγούμενης μέρας και πάμε στη Ναύπακτο, στο εξοχικό του νονού της μικρής. Κοιμόμαστε το βράδυ, ξυπνάμε, παίζουμε. Ετοιμαζόμαστε να πάμε για μπάνιο. Κάποια στιγμή το παιδί κοιμήθηκε. Απασχολήσαμε αρκετή ώρα το σκυλί γιατί ήταν και σε καινούριο περιβάλλον και ήταν λίγο αγχωμένη. Δεν είχε ξαναπάει στο συγκεκριμένο σπίτι. Δένουμε το σκυλί και ετοιμαζόμαστε να πάμε για μπάνιο. Ο άντρας μου ξεπαρκάρει το αυτοκίνητο και ο κουμπάρος μου κλείνει την πόρτα. Κι εγώ είμαι έξω με το σκυλί και το παιδί. Αφήνω κάτω το παιδί για να μετακινήσω ελάχιστα το μπολ του νερού ώστε να είναι στον ίσκιο και κατευθείαν επιτίθεται στο παιδί. Ενώ η Μπαλού ήταν δεμένη και ήταν μακριά δεμένη, για κάποιο λόγο τεντώθηκε ο ιμάντας, δεν ξέρω, πήρε αυτά τα εκατοστά που ήθελε για να την αρπάξει. Και το παιδί μπουσούλησε μάλλον προς το μέρος της. Και το βούτηξε από το αριστερό μάγουλο και κλείδωσε.

Φώναξα τον άντρα μου. Ήταν στα 60-70 μέτρα. Βγήκε ο κουμπάρος μου και έκανε από τις πιο σωστές κινήσεις. Ενώ εγώ πάλευα να ανοίξω το στόμα του σκυλιού, ο κουμπάρος μου βούτηξε το σκυλί από τον λαιμό, γιατί τα πιτ μπουλ κουνάνε συνήθως το κεφάλι όταν κλείνουν. Με το που ήρθε ο άντρας μου της άνοιξε κατευθείαν το στόμα ενώ εγώ προσπαθούσα για ώρα. Η ιστορία κράτησε περίπου 15- 17 δευτερόλεπτα. Από το σοκ δεν θυμάμαι πάρα πολλά πράγματα. Ασυναίσθητα έκλεισα το παιδί στην αγκαλιά μου, οπότε δεν είδα ακριβώς τι έχει συμβεί. Μόνο αίμα. Πολύ αίμα. Με μια πετσέτα τρέξαμε για το αυτοκίνητο», περιέγραψε η Σοφία Κάσκαρη που όπως ανέφερε στην προσπάθεια της να ανοίξει το στόμα του σκύλου έσπασε τα δάχτυλα της.

Παράλληλα, μίλησε για τα όσα ακολούθησαν τις κρίσιμες ώρες μετά τον τραυματισμό του παιδιού: «Από το δάγκωμα του σκύλου χτυπήθηκε το προσωπικό νεύρο. Δεν κουνούσε την αριστερή πλευρά του χείλους. Οι γιατροί πάλεψαν πολύ. Είναι ένα μωρό τραυματισμένο, πονάει, δεν μπορεί να μου πει πού, δεν μπορεί να εκφραστεί και εμείς προσπαθούμε να την κάνουμε να ξεπεράσει τον πόνο. Δώσαμε βάση στην ψυχολογία της. Είχε συνέχεια εφιάλτες. Δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Ο μεγαλύτερος της ύπνος με το που βγήκε ήταν 20 λεπτά. Τις δικές μου τύψεις τις αντιμετώπισα με ψυχολόγο» εξομολογήθηκε η μητέρα του παιδιού.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης: Ξεσπά η αδερφή του Κατσίφα: Τον ήθελαν νεκρό – Ποιος έδωσε εντολή εκτέλεσης;

Αυτός είναι ο 46χρονος που εκτέλεσαν στη Βούλα - Η σχέση του με παίκτρια ριάλιτι