ΕΛΛΑΔΑ

Ξεσπά η αδερφή του Κατσίφα: Τον ήθελαν νεκρό – Ποιος έδωσε εντολή εκτέλεσης;

Ξεσπά η αδερφή του Κατσίφα: Τον ήθελαν νεκρό – Ποιος έδωσε εντολή εκτέλεσης;

Τραγικές καταστάσεις βιώνει η οικογένεια του Έλληνα ομογενούς – Θρίλερ με τη σορό του Κωνσταντίνου – Γιατί οι Αλβανοί έραψαν τα τραύματα και τον έπλυναν – Απαράδεκτη στάση από την αλβανική ηγεσία που κάλεσε δύο φορές για… εξηγήσεις την Ελληνίδα πρέσβη

Την τραγική κατάσταση την οποία βιώνει η οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα περιέγραψε η αδελφή του μιλώντας στoν ΑΝΤ1.

Η Ερμιόνη Κατσίφα υπογράμμισε την αδιαφορία και το σκοτάδι στο οποίο οι αλβανικές Αρχές βυθίζουν την οικογένεια, σχετικά με την πορεία της υπόθεσης, λέγοντας ότι ξέρουμε «ό,τι ακούσαμε από την τηλεόραση».

Σύμφωνα με την ίδια, ο θάνατος του αδελφού της ήταν προσχεδιασμένος. «Ήταν στοχοποίηση, μάλλον τον παρακολουθούσαν μέρες, μήνες», είπε σχετικά.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην έφοδο που έκαναν οι κομάντος της αλβανικής αστυνομίας την περασμένη Δευτέρα στο σπίτι της μητέρας της, όταν μπήκαν μέσα και της ζήτησαν να μιλήσει αλβανικά, ενώ εκείνη δεν γνωρίζει. «Τι είναι εδώ, Ελλάδα;», της είπαν χαρακτηριστικά, σύμφωνα με την Ερμιόνη Κατσίφα. «Ήταν πολύ προκλητικοί», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την ίδια, ο αδελφός της «δεν θα έκανε κακό σε κανέναν», ενώ όπως είπε, δεν είχε τέτοιο όπλο.

Η Ερμιόνη Κατσίφα εξέφρασε την απόγνωση της οικογένειας για το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα ταφεί ο νεκρός, παρά έχει μπλέξει σε ένα δαίδαλο γραφειοκρατίας.

«Θέλουμε να τον αποχαιρετίσουμε, δεν μπορούμε να περιμένουμε τόσες μέρες, είναι απαράδεκτη και μπορεί και εσκεμμένη αυτή η καθυστέρηση. Αυτή η αναμονή μας σκοτώνει», είπε σχετικά και συμπλήρωσε «οι γονείς θέλουν να κλάψουν το νεκρό παιδί τους. Πού είναι το παιδί;».

Τέλος, η αδελφή του 35χρονου είπε πως τη μέρα που πέθανε ήταν «ήρεμος και χαλαρός εκείνη τη μέρα, σχεδίαζαν να πάνε σε ένα εκκλησάκι μετά την παρέλαση».

«Δε θα έκανε κάτι», επανάλαβε και εκτίμησε ότι επρόκειτο για σχεδιασμένη πολιτική εκτέλεση. «Ποιος έδωσε την εντολή να γίνει αυτή η εκτέλεση; Γιατί τους ξαμόλησαν αυτούς; Δεν μπορούσε να παρέμβει η Αστυνομία», διερωτήθηκε.

Δείτε το βίντεο:

Τι κατέθεσαν οι γονείς του Κωνσταντίνου

Στην Ελλάδα βρέθηκαν μυστικά το βράδυ της Δευτέρας (29/10) οι γονείς του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα προκειμένου καταθέσουν όσα γνωρίζουν για το περιστατικό.

Σύμφωνα με τον ANT1, οι γονείς του βρέθηκαν σε ειδικό χώρο στο τελωνείο της Κακαβιάς και έδωσαν κατάθεση σε υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι γονείς του κατέθεσαν όσα ήξεραν για τις ημέρες που προηγήθηκαν της τραγωδίας. Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσαν ο 35χρονος ομογενής δεχόταν πιέσεις από τις αλβανικές αστυνομικές αρχές οι οποίες όπως ανέφεραν τον παρακολουθούσαν επί δύο μήνες.

Μάλιστα ανέφεραν ότι ο 35χρονος Κωνσταντίνος είχε κληθεί να παρουσιαστεί σε αστυνομικό τμήμα δύο ημέρες πριν το τραγικό περιστατικό ενδεχομένως για να του ζητήσουν εξηγήσεις ή να του κάνουν συστάσεις για τις ελληνικές σημαίες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ίδιος δεν ανέφερε περισσότερες λεπτομέρειες στους γονείς πιθανώς γιατί δεν ήθελε να τους στενοχωρήσει.

Όσον αφορά πότε θα επιστραφεί η σορός του 35χρονου Κωνσταντίνου στους δικούς του ανθρώπους, κανείς δεν γνωρίζει.

Ο πατέρας του Κωνσταντίνου βρέθηκε το πρωί στο προξενείο στο Αργυρόκαστρο με το οποίο ζητά από τις αρχές να τους επιστραφεί η σορός του Κωνσταντίνου και πως δεν αξιώνει κάτι από το αλβανικό κράτος.

Οι αρχές ωστόσο αρνήθηκαν να παραλάβουν το έγγραφο και ζήτησαν να εμφανιστεί ο ίδιος στα Τίρανα. Πιθανότατα το πρωί της Πέμπτης να ξεκινήσει η διαδικασία για να επιστραφεί η σορός του Κωνσταντίνου στο Σιδηρόκαστρο.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Για... εξηγήσεις ξανά η Ελληνίδα πρέσβης

Η αλβανική πλευρά δεν παρακωλύει μονάχα την διελεύκανση της υπόθεσης, αλλά και συνεχίζει να προκαλεί με αμφιλεγόμενες δηλώσεις και επιθετικές κινήσεις. Για του λόγου το αληθές, το υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα μόλις εικοσιτετράωρα την Ελληνίδα πρέσβη στα Τίρανα. Αυτή τη φορά, ζήτησαν εξηγήσεις για το κάψιμο μιας αλβανικής σημαίας στην Αθήνα, αξιώνοντας από την ίδια να υπάρξει καταδίκη από πλευράς Αθήνας για «πράξεις που επηρεάζουν το κλίμα στις σχέσεις των δύο χωρών».

«Ζητήθηκε από την επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας να αποστασιοποιηθεί και συγχρόνως οι ελληνικές αρχές να καταδικάσουν τις σοβαρές πράξεις που επηρεάζουν το κλίμα φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο γειτόνων» αναφέρει το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών. Υπογράμμισε ακόμα «την ανάγκη οι ελληνικές αρχές να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσουν τη ζωή και την περιουσία των Αλβανών πολιτών που διαμένουν στην Ελλάδα».

«Τα πρόσφατα γεγονότα στην Ελλάδα έρχονται μετά το θάνατο Κωνσταντίνου Κατσίφα στο Βουλιαράτι» σχολιάζουν τα αλβανικά ΜΜΕ. Από την άλλη, κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκεται το κινητό του 35χρονου, το οποίο ίσως έχει κατασχεθεί από τις αρχές της γείτονας χώρας.

Έσβησαν τα ίχνη της εκτέλεσης: Έραψαν τα τραύματα και έπλυναν τη σορό του Κατσίφα

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του Έλληνα ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα από τα πυρά της αλβανικής αστυνομίας, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πρωτοφανές διπλωματικό θρίλερ μεταξύ Αθήνας και Τιράνων.

Από την πρώτη στιγμή που έπεσε νεκρός ο 35χρονος, οι αλβανικές Αρχές αρνούνται να συνεργαστούν με την Ελλάδα ώστε να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες θανάτου και επιλέγουν τη ρητορική των προκλήσεων και της συγκάλυψης μιας υπόθεσης που φανερώνει, σύμφωνα με τους Έλληνες ομογενείς, το μίσος των Αλβανών για τους Έλληνες.

Πέρα από τις απαράδεκτες δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, που έσπευσε να καλύψει την αλβανική αστυνομία λέγοντας «καλά του έκαναν του τρελού εξτρεμιστή», οι αλβανικές Αρχές προσπαθούν να σβήσουν τα ίχνη της εκτέλεσης με βρώμικα παιχνίδια σε βάρος της οικογένειας που θρηνεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας ιατροδικαστής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης που ταξίδεψε στα Τίρανα, προκειμένου να προχωρήσει σε ιατροδικαστική εξέταση της σορού του 35χρονου ομογενή δεν μπόρεσε να ρίξει φως στα ακριβή αίτια του θανάτου του, καθώς οι αλβανικές Αρχές φρόντισαν να εξαφανίσουν κάθε... ίχνος.

Κι αυτό διότι ο ιατροδικαστής από την Αλβανία πραγματοποίησε τη νεκροτομή όταν το πτώμα του Έλληνα ομογενή μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ αμέσως μετά έραψε τα τραύματα!

Κάτι που σε συνδυασμό με το πλύσιμο της σορού, σημαίνει ξεκάθαρη αλλοίωση των όποιων στοιχείων ενδέχεται να υπήρχαν και ίσως έδιναν απαντήσεις σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο Κωνσταντίνος Κατσίφας.

«Μας επετράπη για 5 περίπου λεπτά να κάνουμε επιστασία της σορού. Είδαμε δύο διαμπερή τραύματα στο χώρο της καρδιάς και κανένα άλλο σημαντικό πλήγμα, άξιο να περιγραφεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της οικογένειας του Κωνσταντίνου Κατσίφα, Κώστας Γιοβανόπουλος.