ΕΛΛΑΔΑ

«Δωρεά ζωής» από γονείς 17χρονου που σκοτώθηκε σε τροχαίο

«Δωρεά ζωής» από γονείς 17χρονου που σκοτώθηκε σε τροχαίο

Σε μία πράξη ανθρωπιάς και αγάπης προχώρα μία οικογένεια από την Κρήτη, καθώς μέσα από την απώλεια του γιου τους, δίνουν ευκαιρία ζωή σε άλλους συνανθρώπους τους.

.Ο 17χρονος στις 12 Νοεμβρίου είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο στην περιοχή Τσαλικάκι του δήμου Μαλεβιζίου. Για τρεις και πλέον εβδομάδες νοσηλεύτηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο στο Ηράκλειο, με τους θεράποντες γιατρούς του να καταβάλλουν υπερπροσπάθειες προκειμένου να ανατρέψουν την αρνητική πορεία της υγείας του. Η κατάσταση του 17χρονου, όμως επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα τις τελευταίες ώρες να είναι εγκεφαλικά νεκρός.

«Ενημερώσαμε τους συγγενείς ότι η δοκιμασία του εγκεφαλικού θανάτου απέβη θετική οπότε η κατάσταση του ασθενούς είναι μη αναστρέψιμη και θεωρείται εγκεφαλικά νεκρός. Για τον λόγο αυτό προτάθηκε στην οικογένεια να γίνει δωρεά οργάνων και με τεράστιο μεγαλείο ψυχής αποδέχτηκαν την πρόταση», ανέφερε μεταξύ άλλων, στο neakriti.gr ο κ. Ευάγγελος Βολακάκης, χειρουργός εντατικολόγος του Βενιζέλειου νοσοκομείου.

Πλέον έχει ενημερωθεί και ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων όπου και έχει σταλεί δείγμα για εργαστηριακό έλεγχο.

Διαβάστε επίσης: Αποκαλύψεις – σοκ για τη δολοφονία της φοιτήτριας: Την χτυπούσαν με θυμό, όπου έβρισκαν