Βάσεις 2020: Ποιες σχολές γκρεμίζονται; - Οι εκτιμήσεις ανά πεδίο (vid)

Newsbomb

INTIME NEWS

Πανελλήνιες - Βάσεις 2020: Τελειώνει σε λίγες ημέρες η αγωνία των περίπου 100.000 υποψηφίων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αφού η ανακοίνωση των βάσεων των σχολών και των τμημάτων των ΑΕΙ αναμένεται προς το τέλος της εν λόγω εβδομάδας.

Με μία γρήγορη ματιά στα στατιστικά των Πανελλαδικών, μπορεί να δει κανείς ότι οι αριθμοί ευνοούν τους υποψήφιους, «δείχνοντας» ότι 8 στους 10 θα περάσουν σε κάποιο τμήμα ή σε κάποια σχολή, αφού οι περίπου 100.000 υποψήφιοι διεκδικούν 77.970 θέσεις.

Για το που θα κινηθούν φέτος οι «δημοφιλείς» σχολές, μίλησε στην ΕΡΤ ο μαθηματικός και σύμβουλος σταδιοδρομίας, Στράτος Στρατηγάκης.

Τρεις είναι οι παράγοντες που διαμορφώνουν τις βάσεις: O αριθμός των εισακτέων, οι επιδόσεις των υποψηφίων και οι προτιμήσεις των υποψηφίων όταν δηλώνουν τις σχολές στο μηχανογραφικό.

Αυτός ο τρίτος παράγοντας, που είναι άγνωστος όταν κάνουμε την εκτίμηση των βάσεων, είναι υπεύθυνος για τις εκπλήξεις που μας επιφυλάσσουν κάθε χρόνο οι βάσεις» είπε.

«Για πρώτη φορά, μάλιστα, αναμένουμε φέτος ακόμη και το τμήμα Ιατρικής Σχολής της χώρας να πέσει κάτω από τα 18.000 μόρια» εκτίμησε ο κ. Στρατηγάκης και πρόσθεσε:

«Έτσι, με την πρόβλεψη μιας γενικής καθοδικής πορείας των βάσεων εισαγωγής στα περισσότερα τμήματα ΑΕΙ, διανύουμε πιθανότατα την εβδομάδα ανακοίνωσης των τελικών στοιχείων από το υπουργείο Παιδείας για τις Βάσεις 2020, καθώς, εκτός απροόπτου, αναμένεται να ανακοινωθούν από το Υπουργείο Παιδείας έως την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020».

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Νεκρή μαζορέτα που την έβαλαν να τρέξει 8 γύρους επειδή έκανε λάθος

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved