ΠΑΙΔΕΙΑ

Γιατί στην επαγγελματική εκπαίδευση η αρχή είναι τα πάντα

Γιατί στην επαγγελματική εκπαίδευση η αρχή είναι τα πάντα

Σε ό,τι αφορά στη σύγχρονη εκπαίδευση εν έτει 2020, το σίγουρο είναι πως η είσοδος στον επαγγελματικό στίβο αποτελεί τον παράγοντα που καθορίζει τις αποφάσεις πολλών νέων. Πράγματι, η πλειονότητα των νέων σήμερα επιθυμεί να σπουδάσει σε μία σχολή η οποία θα της επιτρέψει να αναπτύξει τα ταλέντα της και την ίδια ώρα, να απορροφηθεί σε έναν επαγγελματικό χώρο που προσφέρει ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης και φυσικά, επαγγελματική ασφάλεια.

Με μία πληθώρα σχολών και προγραμμάτων να βρίσκονται στη διάθεσή τους, ωστόσο, πώς μπορούν οι νέοι στις μέρες μας να κάνουν την κατάλληλη για εκείνους επιλογή σπουδών; Ποιοι είναι τελικά οι παράγοντες που κάνουν τη διαφορά σε ό,τι αφορά στη σύγχρονη επαγγελματική εκπαίδευση το 2020;

Τα πρώτα βήματα προς την επαγγελματική καταξίωση

Επειδή «η αρχή είναι τα πάντα» στον δρόμο προς την επαγγελματική καταξίωση, είναι σημαντικό για κάθε νέο να λάβει υπόψη του μια σειρά από κρίσιμα στοιχεία προτού επιλέξει τη σχολή στην οποία θα σπουδάσει.

Ένα από αυτά είναι αναμφίβολα η ύπαρξη υπερσύχρονων εγκαταστάσεων, δηλαδή αιθουσών και εργαστηρίων που έχουν εξοπλιστεί πλήρως με σκοπό να ενισχύσουν τη διαδικασία της μάθησης και να βοηθήσουν τους σπουδαστές να αναπτύξουν μία γερή σχέση με την αγορά εργασίας, όποια και αν είναι η ειδικότητα που έχουν επιλέξει. Εξίσου σημαντική, ωστόσο, είναι η δυνατότητα πρακτικής άσκησης και απόκτησης Κρατικού Διπλώματος που αναγνωρίζεται στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Το παράδειγμα του ΙΕΚ ΣΒΙΕ είναι σίγουρα ενδεικτικό και το γεγονός πως αποτελεί επί σειρά ετών μία κορυφαία επιλογή σπουδών για χιλιάδες νέους στην Ελλάδα, έχοντας ένα από τα υψηλότερα ποσοστά απορρόφησης στην αγορά εργασίας, δεν είναι τυχαίο.

Αποκτώντας γερές βάσεις για μία απρόσκοπτη είσοδο στον επαγγελματικό στίβο

Με μία σταθερή και επιτυχημένη πορεία 53 ετών στον χώρο της εκπαίδευσης και με περισσότερους από 50.000 αποφοίτους, το ΙΕΚ ΣΒΙΕ προσφέρει σπουδές με πραγματική προοπτική επαγγελματικής εξέλιξης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχοντας προχωρήσει σε σημαντικές συνεργασίες με περισσότερους από 1.000 φορείς -όπως η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών- και επιχειρήσεις, το ΙΕΚ ΣΒΙΕ πιστοποιεί αυτό που τόσο η αγορά εργασίας όσο και η ελληνική οικογένεια γνωρίζει καλά: Ότι το όνομά του είναι συνώνυμο του κύρους και της αξιοπιστίας.

Αξίζει απλώς να αναφέρουμε πως με δύο μόλις χρόνια σπουδών και ένα εξάμηνο πρακτικής άσκησης, δίνει στους σπουδαστές του την ευκαιρία να αποκτήσουν Κρατικό Δίπλωμα, επιπέδου 5, αναγνωρισμένο στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη, ενώ χάρη στην αρτιότητα των γνώσεων και των πρακτικών και εργαστηριακών δεξιοτήτων που προσφέρει, εγγυάται ουσιαστικά την επιτυχία των νέων στις εξετάσεις πιστοποίησης του υπουργείου Παιδείας.

Η αμειβόμενη τοποθέτηση των σπουδαστών του σε επιλεγμένους φορείς της Ευρώπης μέσω του προγράμματος Erasmus+ και του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, αποτελεί σίγουρα ένα ακόμη μοναδικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της σχολής. Το ίδιο και οι νέες ειδικεύσεις που εγκαινιάζει συχνά μέσω του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης που διαθέτει, με την ειδίκευση του Βοηθού Κτηνιάτρου και Φροντιστή ζώων Συντροφιάς και του Βοηθού Οδοντιάτρου, να αποτελούν δύο από τις πιο πρόσφατες προσθήκες στην εν λόγω λίστα.

Οι τομείς που ξεχωρίζουν

Και μπορεί ο τομέας Υγείας της συγκεκριμένης σχολής και οι ειδικότητές του να την καθιέρωσαν στη χώρα μας όμως, εν έτει 2020 το ΙΕΚ ΣΒΙΕ προσφέρει ευκαιρίες μάθησης και επαγγελματικής εξέλιξης σε πολλούς ακόμη -και σίγουρα εξίσου σημαντικούς- τομείς. Από την Προπονητική στην οποία οι σπουδαστές μπορούν μεταξύ άλλων να αξιοποιήσουν τη αποκλειστική συνεργασία του ΙΕΚ ΣΒΙΕ με την GRAFTS (τον μεγαλύτερο πάροχο εκπαίδευσης στον χώρο του fitness στην Ελλάδα και στην Κύπρο) στον τομέα της Αισθητικής και του Μακιγιάζ, των Τουριστικών και Ξενοδοχειακών, των Παιδαγωγικών, της Οικονομίας και Διοίκησης, των Ναυτιλιακών και μεταξύ άλλων, της Πληροφορικής και των Νέων Τεχνολογιών.

Οι τομείς της Μαγειρικής και της Ζαχαροπλαστικής, στους οποίους ηγείται ο δημοφιλής chef Γιάννης Αποστολάκης, παρουσιάζουν επίσης μεγάλη ζήτηση, ενώ σίγουρα αξίζει να αναφέρουμε πως στο ΙΕΚ ΣΒΙΕ λειτουργεί και η πρώτη σχολή Vegan Mαγειρικής στην Ευρώπη, με την υπογραφή του κορυφαίου green chef Νίκου Γαϊτάνου.

Επειδή, λοιπόν, η αρχή είναι τα πάντα στη ζωή μας, σε ό,τι αφορά στη σύγχρονη επαγγελματική εκπαίδευση και τις επιλογές που σχετίζονται με το επαγγελματικό μας αύριο, είναι σημαντικό να φροντίσουμε να κάνουμε το ξεκίνημά μας σε γερές βάσεις. Και για να συμβεί αυτό, καλό είναι να λάβουμε υπόψη μας όλα όσα μπορεί να προσφέρει σήμερα μία σχολή. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να νιώσουμε περισσότερο σίγουροι πως θα κάνουμε ένα ασφαλές βήμα στον δρόμο προς την επαγγελματική καταξίωση.

Περισσότερες πληροφορίες:

https://www.facebook.com/ieksvie/

https://www.instagram.com/ieksvie/

Πλ. Κάνιγγος 15-17, 10677, Αθήνα