ΠΑΙΔΕΙΑ

Μητσοτάκης: Τότε θα ανοίξουν τα σχολεία – Υπήρξαν προβλήματα στην τηλεκπαίδευση αλλά διορθώθηκαν

Μητσοτάκης: Τότε θα ανοίξουν τα σχολεία – Υπήρξαν προβλήματα στην τηλεκπαίδευση αλλά διορθώθηκαν
InTime

Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε στο άνοιγμα των σχολείων αλλά και στη διαδικασία που ακολουθείται από μαθητές και εκπαιδευτικούς στο δεύτερο lockdown.

Ένα από τα πολλά θέματα στα οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, ήταν και αυτό των σχολείων.

«Τα βασικά μέτρα ατομικής προστασίας θα πρέπει να τα τηρούμε με θρησκευτική ευλάβεια για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε πάλι με κάποια κανονικότητα. Είμαι σίγουρος ότι στις 7 Ιανουαρίου θα ανοίξουν τα σχολεία», αποκάλυψε ο κ. Μητσοτάκης σε σχετική ερώτηση.

«Θέλουμε να γυρίσουν οι μαθητές στην τάξη το συντομότερο δυνατό. Αυτή τη στιγμή ο προγραμματισμός είναι για τις 7 Ιανουαρίου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Μάλιστα, συμπλήρωσε πως υπήρξαν ζητήματα στη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης τα οποία όμως διορθώθηκαν, υπογραμμίζοντας πως «στην Ελλάδα δεν φάνηκε ψηφιακό χάσμα».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε επίσης πως σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας η κυβέρνηση σκύβει «πάνω από τις περιπτώσεις παιδιών που δεν έχουν την τεχνολογική υποδομή».

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι όσο ιδανικά και να λειτουργήσει η τηλεκπαίδευση, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη φυσική παρουσία στην τάξη, για την οποία ανέφερε ότι θα είναι εφικτή μετά τις 7 Ιανουαρίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σχέδιο να επιτραπεί η κυκλοφορία μετά τις 21:00 παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς