ΠΑΙΔΕΙΑ

Σχολεία: Σε λίγες ώρες οι κρίσιμες αποφάσεις – Τα σενάρια για το άνοιγμά τους

Σχολεία: Σε λίγες ώρες οι κρίσιμες αποφάσεις – Τα σενάρια για το άνοιγμά τους
Intime News

Άνοιγμα σχολείων: Τα δεδομένα για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία μετά τις εορτές των Χριστουγέννων θα εξεταστούν στη σημερινή εξ αποστάσεως σύσκεψη της Επιτροπής των ειδικών και την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Η τηλεδιάσκεψη άρχισε το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένεται να γίνουν σχετικές ανακοινώσεις.

Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, τα σχολεία παραμένουν κλειστά μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου 2021. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η βασική κατεύθυνση του υπουργείου είναι να ανοίξουν τα σχολεία βάσει του σχεδιασμού αυτού, εφ' όσον το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Εφόσον οι ειδικοί ανάψουν το «πράσινο φως», η κυβέρνηση θα αποφασίσει αν οι σχολικές μονάδες ανοίξουν στις 8 ή στις 11 Ιανουαρίου.

Πάντως υπάρχουν και λοιμωξιολόγοι που υποστηρίζουν ότι η επιστροφή των μαθητών πρέπει να γίνει την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου.

«Προτεραιότητά μας είναι να ανοίξουν τα σχολεία. Θα περιμένουμε τους ειδικούς προκειμένου να μας πουν», σημείωσε τη Δευτέρα ο Στέλιος Πέτσας.

«Με τα σημερινά δεδομένα μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Ιανουαρίου και να υπάρχει μείωση μέτρων. Καλό είναι να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες τώρα» δήλωσε η Ματίνα Παγώνη, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι εκφράζει προσωπική άποψη.

Θετικός ως προς το άνοιγμα των σχολείων και συγκεκριμένα των δημοτικών, μετά τις γιορτές, εμφανίστηκε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής των ειδικών, Χαράλαμπος Γώγος. Ο καθηγητή Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του πανεπιστημίου Πατρών δήλωσε πως μπορεί να ανοίξουν τα δημοτικά μετά τις γιορτές σε πρώτη φάση και μία εβδομάδα μετά γυμνάσια, λύκεια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αυξήσεις στις συντάξεις έως και 173 ευρώ το μήνα - Τι αλλάζει για τον ΟΓΑ