ΠΑΙΔΕΙΑ

Ζέττα Μακρή: Τα σχολεία δεν θα κλείσουν νωρίτερα τα Χριστούγεννα

Ζέττα Μακρή: Τα σχολεία δεν θα κλείσουν νωρίτερα τα Χριστούγεννα

Κατηγορηματική για το πότε θα κλείσουν τα σχολεία τα Χριστούγεννα η Ζέττα Μακρή

Για το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία νωρίτερα τα Χριστούγεννα λόγω του κορονοϊού ρωτήθηκε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, διαψεύδοντας κατηγορηματικά κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κλείσουν νωρίτερα τα σχολεία» είπε στον ΑΝΤ1 η κυρία Μακρή προσθέτοντας ότι δεν έχει γίνει καμία συζήτηση ούτε στην επιτροπή των ειδικών, ούτε στην κυβέρνηση να κλείσουν νωρίτερα τα σχολεία για τις γιορτές.

Επικαλέστηκε, μάλιστα, έρευνα του ΕΟΔΥ η οποία δείχνει ότι μόνο το 30% των κρουσμάτων στα παιδιά οφείλεται στην εκπαιδευτική δραστηριότητα και υπογράμμισε ότι γίνονται 2 εκατομμύρια τεστ την εβδομάδα, κάτι που έχει βοηθήσει ώστε να μειωθεί η διασπορά στα σχολεία.

Η Ζέττα Μακρή ρωτήθηκε και για την τροπολογία με την οποία θεσπίζεται ποινή φυλάκισης και χρηματική ποινή, σε γονείς και κηδεμόνες ανηλίκων που δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο λέγοντας ότι κρίθηκε σκόπιμο να επανέλθει η διάταξη για ποινικές διώξεις σε γονείς.

Στο πλαίσιο αυτό η κυρία Μακρή επέμεινε ότι τα πρωτόκολλα για τον κορονοϊό στα σχολεία είναι αυστηρά και κάλεσε τους γονείς να το ξανασκεφτούν και να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυφάδα: Εδώ σκότωσε τον σύντροφο της μητέρας του ο 51χρονος - Οι πρώτες εικόνες από το σημείο

Ποιος ήταν ο πρώην μετρ του Νότη Σφακιανάκη που αυτοκτόνησε - «Ράγισε» καρδιές το αντίο του Μουκίδη

Δύσκολες στιγμές για την Ιωάννα Παλιοσπύρου: Τι είπαν οι γιατροί στο Παρίσι για τα εγκαύματα

Απογραφή 2021: Τι θα κερδίσουν όσοι αυτοαπογραφούν - Πώς θα μπείτε στην κλήρωση