ΠΑΙΔΕΙΑ

Αποτελέσματα Πανελλήνιες 2022: Οι 3 τρόποι για να δείτε τις βαθμολογίες - Πτωτική τάση στις βάσεις

Αποτελέσματα Πανελλήνιες 2022: Οι 3 τρόποι για να δείτε τις βαθμολογίες
Βαθμολογίες Πανελληνίων 2022: Τα πρώτα στοιχεία και οι εκτιμήσεις για τις επιδόσεις των υποψηφίων
INTIME NEWS

Βαθμολογίες Πανελληνίων 2022: Αγωνία των υποψηφίων μέχρι την ανακοίνωση των βαθμολογιών - Πτωτική τάση στις βάσεις

Την επόμενη Τρίτη 28 Ιουνίου, μπαίνει τέλος στην αγωνία των υποψηφίων, καθώς αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των Πανελληνίων Εξετάσεων 2022 για τα ΓΕΛ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Οι βαθμολογίες στα ειδικά μαθήματα αναμένεται να ανακοινωθούν την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου ενώ όσον αφορά στις βάσεις εισαγωγής 2022 στα ΑΕΙ αυτές αναμένονται το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Αποτελέσματα Πανελλήνιες 2022: Οι 3 τρόποι για να δείτε τις βαθμολογίες

Τρεις είναι οι τρόποι για να δείτε τα αποτελέσματα για τις Πανελλήνιες 2022:

  • Με SMS στο κινητό που δηλώνουν στην πλατφόρμα smsresults.minedu.gov.gr,
  • Μπαίνοντας στην πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας results.it.minedu.gov.gr,
  • Τέλος, θα αναρτηθούν και στα Λύκεια της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι το κανάλι του κινητού τηλεφώνου λειτουργεί ανεξάρτητα από την εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr, όπου οι υποψήφιοι, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους χαρακτήρες, θα μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τη βαθμολογία τους και τη σχολή εισαγωγής τους.

Πτωτική τάση στις βάσεις 2022

Τα Μαθηματικά αναδεικνύονται στον μεγάλο ρυθμιστή της φετινής εξεταστικής διαδικασίας για τα ΑΕΙ, καθώς ο αυξημένος βαθμός δυσκολίας «ρίχνει» τους υποψηφίους του 4ου Επιστημονικού Πεδίου (Οικονομικών Σπουδών και Σπουδών Πληροφορικής), επηρεάζοντας ταυτόχρονα και εκείνους του 2ου Επιστημονικού Πεδίου (Θετικών Επιστημών).

Μιλώντας στα «Νέα», βαθμολογητές κάνουν λόγο ακόμα και για ιστορικό... χαμηλό στο συγκεκριμένο μάθημα, με το ποσοστό όσων έγραψαν κάτω από 10 να φτάνει το 80%-85% στο 4ο Πεδίο και το 60%-65% συνολικά. Το διαφαινόμενο Βατερλό, πάντως, επαναφέρει το αίτημα για εξέταση των υποψηφίων του 2ου και του 4ου πεδίου σε διαφορετικά θέματα και βιβλία στα Μαθηματικά και όχι σε ίδια, όπως γίνεται σήμερα. Κατά τα άλλα, μετά την πρώτη «κανονική» εξεταστική περίοδο σε τρία χρόνια, οι βάσεις αναμένεται να κινηθούν πτωτικά, όπως και οι βαθμοί των υποψηφίων στα εξεταζόμενα μαθήματα. Συνολικά αναμένεται πτώση των βάσεων για τα ΑΕΙ, η οποία θα καταγραφεί κυρίως στο 4ο πεδίο. Από την εικόνα αυτή φαίνεται ότι «γλιτώνει» μόνο το 3ο επιστημονικό πεδίο των επιστημών Υγείας με μικρές αυξομειώσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για τις Πανελλήνιες 2022