ΠΑΙΔΕΙΑ

Πότε κλείνουν τα σχολεία για Πάσχα, Ευρωεκλογές και καλοκαίρι - Όλο το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου

Πότε κλείνουν τα σχολεία για Πάσχα, Ευρωεκλογές και καλοκαίρι - Όλο το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου

Όλες οι ημερομήνιες για την ολοκλήρωση των μαθημάτων στα σχολεία πριν τις εξετάσεις, το Πάσχα και τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η σχετική απόφαση ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για την ολοκλήρωση των μαθημάτων στις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Για τα Λύκεια, την Παρασκευή 17 Μαϊου, ολοκληρώνονται τα μαθήματα ενώ για τα Γυμνάσια ολοκληρώνονται την Τετάρτη 29 Μαϊου. Έτσι λοιπόν έχουν μείνει 26 μέρες για τα λύκεια και 34 για τα γυμνάσια.

Οι ενδοσχολικές εξετάσεις για την πρώτη και τη δευτέρα λυκείου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 14 Ιουνίου, αφού 15 Ιουνίου συμπίπτει Σάββατο. Οι απολυτήριες εξετάσεις της τρίτης λυκείου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Μαϊου.

Τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά σχολεία ολοκληρώνουν τα μαθημάτά τους την Παρασκευή 14 Ιουνίου.

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για το κλείσιμο των σχολικών μονάδων για το Πάσχα. Φέτος πέφτει Κυριακή 5 Μαΐου και η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινάει τη Δευτέρα 29 Απριλίου. Τα σχολεία λοιπόν θα είναι κλειστά από το Σάββατο 27 Απριλίου και μέχρι την Κυριακή 12 Μαΐου. Έτσι οι μαθητές θα επιστρέψουν στα σχολεία από τη Δευτέρα 13 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται, ότι λόγω των φετινών Ευρωεκλογών, οι οποίες θα λάβουν χώρα την Κυριακή 9 Ιουνίου, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά από την Παρασκευή 7 έως και την Δευτέρα 10 Ιουνίου.