ΠΑΙΔΕΙΑ

ΕΚΠΑ: «Μη διαχειρίσιμη» η κατάσταση με τις μετεγγραφές

ΕΚΠΑ: «Μη διαχειρίσιμη» η κατάσταση με τις μετεγγραφές

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών χαρακτηρίζει την κατάσταση «μη διαχειρίσιμη» σε αρκετά τμήματα του ιδρύματος εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των μετεγγραφών.

Όπως προκύπτει από σχετικό πίνακα που έδωσε στη δημοσιότητα το ΕΚΠΑ, σε κάποια τμήματα οι εισακτέοι διπλασιάζονται ή ακόμα και υπερδιπλασιάζονται με την προσθήκη των φοιτητών που μετεγγράφονται με βάση τα κοινωνικά κριτήρια, ενώ αναμένονται οι πίνακες με τους φοιτητές που αιτούνται μεταφορά θέσης για οικονομικούς λόγους - σημειώνεται ότι σε αυτή την κατηγορία ο αριθμός των φοιτητών από μεταφορά θέσης δεν μπορεί να ξεπερνά το 10% του αριθμού εισακτέων ανά Σχολή ή Τμήμα του ακαδημαϊκού έτους 2014-2015.

«Η Πολιτεία καλείται επειγόντως να πράξει το καθήκον της απέναντι στο τόσο πλέον επιβαρημένο Ε.Κ.Π.Α., ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί με επάρκεια στο σύνολο των υποχρεώσεών του. Χωρίς ενισχύσεις σε κάθε επίπεδο (διδακτικό προσωπικό, διοικητικά στελέχη, οικονομικοί πόροι) είναι μαθηματικά βέβαιο ότι το Ε.Κ.Π.Α. θα οδηγηθεί σε συμφόρηση υποχρεώσεων και αδιέξοδο λειτουργίας του» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Ίδρυμα.

Δείτε τον πίνακα με τις μετεγγραφές του ιδρύματος εδώ.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων