ΠΑΙΔΕΙΑ

Με κενά αναμένεται να λειτουργούν τα σχολεία έως και τον Δεκέμβρη

Με κενά αναμένεται να λειτουργούν τα σχολεία έως και τον Δεκέμβρη

Απαισιόδοξες είναι οι προβλέψεις σχετικά με τη σχολική χρονιά που αρχίζει σε οκτώ ημέρες καθώς οι ελλείψεις φαίνονται ότι είναι πολλές.

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 25.000 κενά σε όλα τα σχολεία ενώ η προθεσμία ολοκλήρωσης υποβολής των αιτήσεων για πρόσληψη αναπληρωτών, θα ολοκληρωθεί την ημέρα του αγιασμού, δηλαδή στις 11 Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρει στην εφημερίδα «Καθημερινή» στέλεχος του υπουργείου Παιδείας, οι ελλείψεις εκπαιδευτικών θα είναι τόσες πολλές που «θα υπάρξουν σχολεία, ιδιαίτερα σε νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές που θα κάνουν αγιασμό με το μισό διδακτικό προσωπικό». Προσθέτει δε ότι «οι πρώτες προσλήψεις αναπληρωτών θα γίνουν τον Οκτώβριο. Και καθώς οι προσλήψεις γίνονται τμηματικά, ακόμα και τον Δεκέμβριο θα έχουμε κενά σε βασικά μαθήματα».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, «η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θα συναντηθεί σήμερα (3/9) με τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη για να ζητήσει επιπλέον πιστώσεις. Μάλιστα, χθες στο υπουργείο υπήρξε οξύτατη αντιπαράθεση ανάμεσα στην υπηρεσιακή υπουργό Φρόσω Κιάου και τον γ.γ. Δημήτρη Χασάπη, ο οποίος φέρεται να απείλησε με παραίτηση.

Η κόντρα αφορούσε την πρόταση του κ. Χασάπη για επιστροφή στην Ελλάδα των 997 αποσπασμένων εκπαιδευτικών σε ελληνικά σχολεία του εξωτερικού. Στην Ελλάδα οι 997 θα καλύψουν κενά. Την ίδια στιγμή θεωρείται βέβαιο ότι θα λειτουργήσουν πολύ λιγότερα ολοήμερα σχολεία συγκριτικά με το 2014-15. Πέρυσι στα ολοήμερα διευρυμένου ωραρίου φοίτησαν περίπου 340.000 μαθητές».

Σχετικές ειδήσεις