ΠΑΙΔΕΙΑ

Υπ. Παιδείας: Διαβεβαιώσεις για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων

Υπ. Παιδείας: Διαβεβαιώσεις για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων

Λίγο πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά κι ενώ εκφράζονται αμφιβολίες για το αν προλάβουν τα σχολεία να είναι έτοιμα για να υποδεχθούν τους μαθητές, το υπουργείο Παιδείας διαβεβαιώνει ότι δρομολογεί όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να λειτουργήσουν σωστά οι σχολικές μονάδες.

Στη διάψευση των «υπερβολικών και πολλές φορές κακοπροαίρετων δημοσιευμάτων και δηλώσεων που πιθανόν αναστατώνουν την εκπαιδευτική κοινότητα», προχώρησε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας, καθησυχάζοντας ταυτόχρονα μαθητές και γονείς για την «εύρυθμη λειτουργία σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων».

Συγκεκριμένα το υπουργείο αναφέρει ότι «ήδη, χθες (2.9.2015), ενεκρίθη από το Τριμελές Συμβούλιο του ΣΤΕ η αίτηση που κατέθεσε το Υπουργείο προκειμένου να εξαιρεθούν από τους περιορισμούς των υπηρεσιακών μεταβολών, λόγω προεκλογικής περιόδου, οι αποσπάσεις των εκπ/κων και η πρόσληψη αναπληρωτών και ωρομισθίων. Αυθημερόν πραγματοποιήθηκε η απόσπαση 2.600 εκπ/κων από Π.Υ.Σ.Δ.Ε. σε Π.Υ.Σ.Δ.Ε., ο δε σχετικός πίνακας αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου».

Σχετικά με τα κενά που παρουσιάζονται στις θέσεις των εκπαιδευτικών, στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «οι 12.000 θέσεις αναπληρωτών που θα καλύψουν τα ολοήμερα νηπιαγωγεία, τα ολοήμερα δημοτικά, ειδικά σχολεία κ.λπ. θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Η χρηματοδότηση εγκρίθηκε και θα εκδοθεί η σχετική Π.Υ.Σ. για την κατ’ εξαίρεση πρόσληψή τους. Οι δε 8.000 θέσεις που ζητήθηκαν κατ’ εξαίρεση από τo Υπουργείο πρέπει και αναμένεται να καλυφθούν από εθνικούς πόρους».

Τέλος το υπουργείο επιχειρεί να καθησυχάσει τους μαθητές και τους γονείς τονίζοντας ότι «γίνονται από πλευράς του όλες οι απαραίτητες ενέργειες που θα εξασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων».