ΠΑΙΔΕΙΑ

Κουράκης: Η Παιδεία δεν πρέπει να φορολογείται

Κουράκης: Η Παιδεία δεν πρέπει να φορολογείται

Και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης συγκαταλέγεται πια στο «πάνθεον» των «αντιφρονούντων» για την επιβολή ΦΠΑ στην εκπαίδευση.

Σε συνέντευξη που έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM», ο Τάσος Κουράκης υποστήριξε μεταξύ άλλων πως: «Η κυβέρνηση οφείλει να κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να μην επιβληθεί αυτός ο φόρος».

Η παιδεία είναι «μορφωτικό αγαθό» και ως τέτοιο, κατά τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Παιδείας, «δεν πρέπει να φορολογείται». Επιπλέον, υποστήριξε πως πιθανή αύξηση του ΦΠΑ θα δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα στην ελληνική οικογένεια και αύξηση της ανεργίας.

«Δεν πρέπει να μπαίνουν καθόλου εμπόδια και δεν πρέπει στην κατάσταση που βρίσκεται η ελληνική οικογένεια αυτήν την στιγμή να δημιουργούνται πρόσθετα προβλήματα. Επιπλέον, αυτή η επιβολή του 23% θα στερήσει την εργασία από πολλούς εκπαιδευτικούς, που θα αναγκαστούν να απολυθούν. Θα κλείσουν ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια και θα χάσουν άνθρωποι τη δουλειά τους», δήλωσε ο Τάσος Κουράκης.

Απαντώντας «εμμέσως» και στην «αγωνία» του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη περί της «δημόσιας εκπαίδευσης», ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Παιδείας ανέφερε πως: «Αν αυξηθεί ο ΦΠΑ και κατά συνέπεια και τα δίδακτρα, πολλοί μαθητές θα στραφούν στα δημόσια σχολεία, γεγονός που θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα στη λειτουργία τους».

Τελικά, οι πλούσιοι πηγαίνουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά σχολεία, όπως ισχυρίζεται ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης;


Ιδιαίτερα στοχευόμενη η απάντηση του Τάσου Κουράκη στους «ταξικούς διαχωρισμούς» (περί εύπορων που πηγαίνουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά σχολεία) του Νίκου Φίλη: «Αρκετοί γονείς που δεν ανήκουν στην κατηγορία των εύπορων οικογενειών κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να τα στείλουν σε ιδιωτικό σχολείο. Είναι μια πολύ μεγάλη κατηγορία με μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, επομένως αυτούς τους ανθρώπους θα τους δημιουργήσεις πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα».

Σχετικές ειδήσεις