ΠΑΙΔΕΙΑ

Φορτσάκης: Καμία σοβαρότητα στη σύνθεση της Επιτροπής Διαλόγου για την παιδεία

Φορτσάκης: Καμία σοβαρότητα στη σύνθεση της Επιτροπής Διαλόγου για την παιδεία

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε σήμερα, Δευτέρα (30/11/2015) ο υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας Θεόδωρος Φορτσάκης, για τη σύνθεση της Επιτροπής Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την παιδεία.

«Η σύνθεση της Επιτροπής Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την παιδεία, τα μέλη της οποίας επιλέγηκαν από το Υπουργείο Παιδείας και ανακοινώθηκαν πρόσφατα, δημιουργεί έντονο προβληματισμό για την ποιότητα του επικείμενου έργου της», σημείωσε ο κ. Φορτσάκης.

«Ως προς τη διασφάλιση της αντικειμενικότητας των εργασιών της Επιτροπής, δυστυχώς δεν έγινε σοβαρή προσπάθεια να αξιοποιηθούν πρόσωπα που διακρίνονται για την προσφορά τους στο χώρο της εκπαίδευσης, διαχρονικά και χωρίς να έχουν ταυτιστεί με κόμματα. Αντίθετα, η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της πρόσκειται στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Πρόεδρος της, σύμφωνα με δημοσιεύματα, έχει συχνά προκαλέσει με τις επιστημονικές απόψεις του, που θυμίζουν τις «επιστημονικές» απόψεις του κ. Φίλη για τη γενοκτονία των Ποντίων», πρόσθεσε ο κ. Φορτσάκης.

«Ως προς τη διασφάλιση της αποτελεσματικότητας των εργασιών της Επιτροπής, η σύνθεσή της πάσχει από την έλλειψη του απαραίτητου πλουραλισμού, καθώς είναι σχεδόν ανύπαρκτη η εκπροσώπηση ολόκληρων βαθμίδων εκπαίδευσης, όπως της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ το ίδιο διαπιστώνεται και για φορείς τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, π.χ. τα ΤΕΙ, καθώς και για φορείς μη τυπικής εκπαίδευσης», συνέχισε ο ίδιος.

Και κατέληξε: «Ο εθνικός διάλογος για την παιδεία πρέπει να διεξαχθεί σε συνθήκες που διασφαλίζουν την αντικειμενικότητά του και εγγυώνται την αποτελεσματικότητά του. Δυστυχώς, με τις επιλογές του κ. Φίλη αυτό δεν φαίνεται να συμβαίνει».