ΠΑΙΔΕΙΑ

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Τεράστια τα κενά στα σχολεία ένα μήνα πριν το πρώτο κουδούνι

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Τεράστια τα κενά στα σχολεία ένα μήνα πριν το πρώτο κουδούνι

Αγωνία στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για το πότε, πως και κυρίως πόσοι εκπαιδευτικοί θα προσληφθούν προκειμένου να καλύψουν τα χιλιάδες κενά στα σχολεία.

Θα χρειαστούν περισσότεροι από 12.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί προκειμένου να καλυφθούν οι ελλείψεις που υπάρχουν στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία της χώρας, σύμφωνα με τα στοιχεία των αιρετών του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΠΕ).

Όπως σημειώνουν πηγές της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», από την πλευρά του το υπουργείο Παιδείας, από την επόμενη εβδομάδα και μετά την ολοκλήρωση των αποσπάσεων στην κεντρική υπηρεσία και την ολοκλήρωση των προσωρινών πινάκων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, θα ξεκινήσει το υπολογισμό των κενών ώστε να αρχίσουν από τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου οι προσλήψεις.

Το υπουργείο έχει δεσμευτεί για 20.000-21.000 προσλήψεις αν και ακόμα δεν έχει δώσει ακριβή νούμερα προσλήψεων ανά εκπαιδευτική βαθμίδα.

Πάντως δεν είναι λίγοι οι εκπαιδευτικοί που κάνουν λογο για κουτσουρεμένα καιπλασματικά κενά από την πλευρά του υπουργείου.

Σχετικές ειδήσεις