ΠΑΙΔΕΙΑ

Ξεκινούν οι εξετάσεις των ΑΕΙ για τους Έλληνες εξωτερικού

Ξεκινούν οι εξετάσεις των ΑΕΙ για τους Έλληνες εξωτερικού

Έναρξη των εξετάσεων για τους Έλληνες του εξωτερικού για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ξεκινούν αύριο οι εξετάσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της ειδικής κατηγορίας «Ελλήνων του εξωτερικού και τέκνων Ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό».

Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 9 Σεπτεμβρίου, ενώ τα εξεταστικά κέντρα θα λειτουργήσουν στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη.

Με αφορμή τις εξετάσεις των Ελλήνων του Εξωτερικού, ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Θεοδόσης Πελεγρίνης, δήλωσε:

«Ενόψει των εισαγωγικών εξετάσεων στα ΑΕΙ - ΤΕΙ θα ήθελα να ευχηθώ στους Ελληνόπαιδες του εξωτερικού όλα να πάνε καλά, σύμφωνα με την προετοιμασία τους και τα όνειρα τους.

Με την αφορμή αυτή θα ήθελα να τονίσω την αταλάντευτη βούληση του υπουργείου Παιδείας όλοι οι Ελληνόπαιδες να έχουν ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση. Πολύ πρόσφατα, το υπουργείο Παιδείας θέσπισε ειδικό νόμο για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, προκειμένου μεταξύ άλλων να εξασφαλιστούν για τους Έλληνες μαθητές στα σχολεία του εξωτερικού, οι συνθήκες εκείνες, ώστε να μην βρίσκονται σε μειονεκτική θέση σε σχέση με τους μαθητές του τόπου μας.

Κανένας, όμως, νόμος δεν μπορεί να πετύχει στο στόχο του εάν δεν αντιμετωπιστεί απ’ όλους μας με την δέουσα ειλικρίνεια.

Προς τούτο, καλούνται πλέον οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου, βάζοντας το εθνικό συμφέρον πάνω από τις κομματικές σκοπιμότητες, να στηρίξουν την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό.

Η παιδεία δεν είναι ιδιοκτησία κανενός φορέα και καμιάς παράταξης. Είναι η επένδυση για την προκοπή της χώρας μας στο μέλλον».

Σχετικές ειδήσεις