Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας των δασκάλων σήμερα Παρασκευή

Newsbomb

Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας των δασκάλων σήμερα Παρασκευή

Μόνιμους διορισμούς ζητούν -για ακόμα μια φορά- οι δάσκαλοι που κατεβαίνουν σήμερα (30/09) σε στάση εργασίας αλλά και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί και στις δύο βάρδιες, δηλαδή 12:00-14:00 και 14:00-16:00 ενώ η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχει προγραμματιστεί από την Παρασκευή η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) για τις 14:00 έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Όπως σημειώνουν οι δάσκαλοι «με προμετωπίδα την επιτακτική ανάγκη της άμεσης πραγματοποίησης όλων των μόνιμων διορισμών που χρειάζεται η δημόσια εκπαίδευση» παλεύουν με κάθε μέσο, απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, σύνταξη πρακτικών των συλλόγων διδασκόντων στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία που διαφυλάσσουν τον παιδαγωγικό χαρακτήρα λειτουργίας τους, συνεντεύξεις τύπου, επιστολές προς γονείς, ενημερώσεις συλλόγων, ενώσεων και ομοσπονδιών γονέων, «για την ανάδειξη των δυσμενών επιπτώσεων του σχολείου των περικοπών πόρων και μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών, που δημιουργεί η κυβέρνηση».

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας ζητά την άμεση απόσυρση των υπουργικών αποφάσεων για το νέο σχολείο (δημοτικό και νηπιαγωγείο), 14χρονο εκπαιδευτικό σχεδιασμό με ενιαίο 12χρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική δωρεάν προσχολική αγωγή, καθώς και μαζικούς μόνιμους διορισμούς.

Παράλληλα, αντιτίθεται, σε απολύσεις αναπληρωτών και γενικά εκπαιδευτικών, ενώ διεκδικεί στήριξη της Ειδικής Αγωγής, άμεση απόδοση οργανικών θέσεων ειδικοτήτων, όπως και μείωση της διδακτικής ύλης και οργανικότητα στα μειονοτικά δημοτικά σχολεία (δύο εκπαιδευτικοί προς 25 μαθητές).

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved