ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλήνιες 2017: Αυτά είναι τα θέματα σε Μαθηματικά και Ιστορία

Πανελλήνιες 2017: Αυτά είναι τα θέματα σε Μαθηματικά και Ιστορία

Πανελλήνιες 2017: Σε Ιστορία και Μαθηματικά - Στοιχεία Στατιστικής εξετάστηκαν σήμερα,Δευτέρα (19/06) οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων.

Με την εξέταση στην Ιστορία και τα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής -αμφότερα γενικής Παιδείας- πέφτει σήμερα, Δευτέρα, η «αυλαία» για την «πρώτη πράξη» των πανελλαδικών εξετάσεων των υποψηφίων των ΓΕΛ.

Ωστόσο, για τους υποψηφίους που θα εξεταστούν και σε ειδικά μαθήματα, η... «δεύτερη πράξη» των πανελλαδικών εξετάσεων θα ξεκινήσει την Πέμπτη, 22 Ιουνίου, με το μάθημα των Αγγλικών, και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Παρασκευή, 30 Ιουνίου, με το μάθημα των Ιταλικών.

Εξάλλου, από αύριο, Τρίτη 20 Ιουνίου, έως και τις 30 Ιουνίου, θα διεξαχθούν οι υγειονομικές εξετάσεις και οι πρακτικές δοκιμασίες, για τους υποψήφιους που ενδιαφέρονται να εισαχθούν στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ).

Το Newsbomb.gr, σε συνεργασία με τα φροντιστήρια «ΝEO», όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος σάς μεταφέρει τον παλμό των εξετάσεων και σας ενημερώσει έγκυρα και έγκαιρα για τα θέματα των Πανελληνίων 2017 και τις απαντήσεις τους, καθώς και όλες τις εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2017, έως ότου ανακοινωθούν στα τέλη Αυγούστου.

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα στην Ιστορία Γενικής Παιδείας

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας

Η «βουτιά» των βάσεων θα είναι… θεαματική – Οι πρώτες εκτιμήσεις

αθμολογική σφαγή με... μαθηματική ακρίβεια – Αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί με τον όγκο των ζητουμένων στα φετινά θέματα των εξετάσεων – «Αυλαία» τη Δευτέρα για τα ΓΕΛ με Ιστορία και Μαθηματικά Γενικής Παιδείας

Θεαματικές βουτιές στις βάσεις και έντονος ανταγωνισμός είναι το τοπίο που διαμορφώνεται βάσει των φετινών Πανελλαδικών. Τα Μαθηματικά Κατεύθυνσης, όπως όλα δείχνουν, θα είναι ο μοχλός που θα πιέσει προς τα κάτω τις βάσεις έτσι όπως είχαν διαμορφωθεί πέρυσι στις θετικές και τεχνολογικές σχολές, αλλά και στις οικονομικές (2ο και 5ο Επιστημονικό Πεδίο).

Τα φετινά θέματα προκάλεσαν αντιδράσεις σχετικά με τον όγκο των ζητουμένων, ενώ δεν έλειψαν και οι ενστάσεις από μαθηματικούς σχετικά με τις οδηγίες βαθμολόγησης. «Τα πρώτα στοιχεία που έχουμε είναι ενδεικτικά κακών επιδόσεων, καθώς τα ποσοστά αποτυχίας είναι εντυπωσιακά σε σχέση με τις άλλες χρονιές», αναφέρει στον «Ελεύθερο Τύπο» ο εκπαιδευτικός αναλυτής, Γιώργος Χατζητέγας.

Συνεχής ροή για τα θέματα των Πανελληνίων - Πανελλαδικών 2017

Τέλος, τα αποτελέσματα των εξετάσεων αναμένεται να ανακοινωθούν στις 29 Ιουνίου και θα ακολουθήσει η διαδικασία υποβολής μηχανογραφικού από τους υποψηφίους.

Σχετικές ειδήσεις