ΠΑΙΔΕΙΑ

ΕΚΠΑ: Μπλόκο στον Γαβρόγλου για τις μαζικές μετεγγραφές φοιτητών

ΕΚΠΑ: Μπλόκο στον Γαβρόγλου για τις μαζικές μετεγγραφές φοιτητών

Έως εννέα μετεγγραφές ανά τμήμα θα γίνουν δεκτές κατά το δεύτερο ακαδημαϊκό εξάμηνο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, μετά από σχετική απόφαση της Συγκλήτου του ιδρύματος.

Με την απόφαση αυτή, σημειώνει σήμερα η εφημερίδα «Καθημερινή», μπαίνει «φρένο» σε πιθανή επιδίωξη του υπουργείου Παιδείας να δώσει εισιτήριο σε όσο το δυνατόν περισσότερους αιτούντες.

Ο Κώστας Γαβρόγλου είχε προαναγγείλει πρόσφατα στη Βουλή, την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης για τις μετεγγραφές που αφορούν σε αδέλφια.

«Θα νομοθετήσουμε άμεσα ώστε καμία οικογένεια να μη συντηρεί πάνω από ένα σπίτι, εκτός από εκεί όπου θα μένουν οι ίδιοι. Κάτω από ένα εισόδημα τα παιδιά θα μπορούν να έρχονται εκεί όπου θα ζουν οι οικογένειές τους», είχε δηλώσει ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο Μπαλτά, ο αριθμός των αιτήσεων μετεγγραφής που μπορεί να γίνει δεκτός σε κάθε τμήμα δεν πρέπει να ξεπερνά το 15% του αριθμού των εισακτέων που έχει ορίσει το υπουργείο Παιδείας και το ποσοστό αυτό έχει καλυφθεί από τις έως τώρα μετεγγραφές στα κεντρικά ΑΕΙ.