ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλήνιες 2018: Σε αυτές τις σχολές θα μπαίνουν οι υποψήφιοι χωρίς εξετάσεις

Πανελλήνιες 2018: Σε αυτές τις σχολές θα μπαίνουν οι υποψήφιοι χωρίς εξετάσεις

Πανελλήνιες Εξετάσεις: Η εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, όπως όλα δείχνουν, θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια μέσω εξετάσεων!

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την εισαγωγή των νέων φοιτητών στα Πανεπιστήμια ουσιαστικά οδηγεί στο σύστημα που καθιερώθηκε το 1983 και εφαρμόστηκε έως το 1999, αυτό των δεσμών.

Πανελλήνιες: Τι αλλάζει στο σύστημα εισαγωγής

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν αναμένεται να αυξηθούν οι ώρες διδασκαλίας, στις έξι ώρες την εβδομάδα, στα τέσσερα μαθήματα στα οποία θα εξετάζονται οι μαθητές στις εξετάσεις για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Παράλληλα και βάσει του νέου συστήματος προβλέπεται ότι ο βαθμός του απολυτηρίου θα καθορίζεται κυρίως από τα τέσσερα μαθήματα στα οποία θα εξετάζονται οι μαθητές πανελλαδικά και λιγότερο από τα υπόλοιπα ενδοσχολικά μαθήματα.

Πρακτικά η απευθείας εισαγωγή στο πανεπιστήμιο με μόνο κριτήριο τον βαθμό του απολυτηρίου θα γίνεται σε λίγες σχολές. Ουσιαστικά αυτό το σύστημα θα ισχύει για σχολές με χαμηλή ζήτηση, οι οποίες θα έχουν τη δυνατότητα να σηκώσουν το βάρος των εισακτέων που θα επιλέξουν να μην δώσουν εξετάσεις και να μπουν σε συγκεκριμένες σχολές.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τις Πανελλήνιες

Σχετικές ειδήσεις