ΠΑΙΔΕΙΑ

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360: Η βιωματική εκπαίδευση αποτελεί το κλειδί της σύγχρονης αγοράς εργασίας

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360: Η βιωματική εκπαίδευση αποτελεί το κλειδί της σύγχρονης αγοράς εργασίας

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ μέσα από μια διαδρομή μισού αιώνα, θεωρείται πλέον ως το εκπαιδευτικό ίδρυμα που αναβαθμίζει το θεσμό της ιδιωτικής μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προσφέροντας βαθιά γνώση, κατάρτιση και εξειδίκευση, αλλά και σύνδεση με την αγορά εργασίας

Αντιλαμβανόμενοι πλήρως τις ανάγκες της κοινωνίας και τα θέλω της σύχρονης αγοράς εργασίας, αλλάξαμε σελίδα και επαναπροσδιοριζόμαστε ως ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, έχοντας ως κεντρικό άξονα να προσφέρουμε μια συνολική 360 εμπειρία, με στόχο τη δημιουργία όχι μόνο άρτια καταρτισμένων επαγγελματιών, αλλά και ολοκληρωμένων ανθρώπων! Σας προσκαλούμε να ζήσετε μαζί μας αυτό το υπέροχο ταξίδι στη βιωματική εκπαίδευση και νιώθουμε την ανάγκη να σας μεταδώσουμε κάποιες βασικές αρχές της φιλοσοφίας μας.

Η Φιλοσοφία μας

Μέσα από μια ολοκληρωμένη σπουδαστική εμπειρία δημιουργούμε τους επαγγελματίες του μέλλοντος, αλλάζοντας δραστικά την ελληνική ιδιωτική εκπαίδευση!

Τρίγωνο

Ένα αρχέτυπο γεωμετρικό σχήμα. Μια θεμελιώδης φόρμα, ένα δυναμικό πεδίο ενέργειας.

Πυραμίδα

Σύμβολο αρμονίας και σύνδεσης μεταξύ του ανθρώπου και του περιβάλλοντος. Άρρηκτα συνδεμένη εννοιολογικά με την επίτευξη στόχων, η κορυφή της πυραμίδας ορίζει τους υψηλότερους στόχους που μπορεί κανείς να πετύχει και που φέρνουν τον άνθρωπο σε απόλυτη αρμονία με τον εαυτό του και το περιβάλλον του.

Δέλτα

Με κύριους άξονες τις τρεις “πλευρές μας”, δηλαδή το εύρος των ειδικοτήτων που συνεχώς εμπλουτίζουμε και αναβαθμίζουμε, το δίκτυο των ιδρυμάτων μας που συνεχώς διευρύνουμε σε όλη την Ελλάδα, αλλά και το εξειδικευμένο προσωπικό μας, δημιουργούμε ένα νέο πρωτοποριακό σχήμα, ένα δυναμικό πεδίο γνώσης, ομαδικότητας και συνεργασίας με βασικά εργαλεία την τεχνογνωσία και την τεχνολογία του αύριο και απώτερο σκοπό την άμεση διασύνδεση του σπουδαστή με την αγορά εργασίας.

Η τριγωνική αυτή σχέση μεταξύ των σπουδαστών, των καθηγητών και της ίδιας της σχολής με προεκτάσεις στην σχέση μεταξύ της εκπαίδευσης, της επιχειρηματικότητας και της κοινωνίας στο σύνολό της, είναι και ο λόγος που δημιουργούμε το νέο μας σύμβολο, τη νέα μας ταυτότητα που θα μας ακολουθεί από εδώ και στο εξής.

Δ 360

Το νέο μας σύμβολο εμπεριέχει όλες τις αξίες που πρεσβεύουμε. Ένα σχήμα ανοιχτό. Ανοιχτό στην προοπτική, τη δημιουργία, την εξέλιξη, το διάλογο. Ένας χώρος που δίνει χώρο στους σπουδαστές μας να αναπτύξουν και να αναδείξουν τα ταλέντα και τις δυνατότητες τους.

Σε μια ολιστική προσέγγιση κατάρτισης δεν θα μπορούσε να λείπει ο κύκλος. Το 360 δεν είναι παρά ο αέναος κύκλος της ολοκλήρωσης και της συνεχούς εξέλιξης. Είναι ο κύκλος που δεν σταματά ποτέ να αναπτύσσει και να αναδεικνύει το ταλέντο και τις δυνατότητες του ανθρώπου.

Είναι ο στόχος που θέτεις, και το σημείο που εστιάζεις για να ορίσεις το δικό σου μέλλον.

Εγκαταστάσεις & Τομείς Σπουδών

Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 έχουμε θέσει δώσει προτεραιότητα στην ποιότητα των δομών μας και στην αρτιότητα της υλικοτεχνικής υποδομής, επενδύοντας συνεχώς σε νέες εγκαταστάσεις και εξοπλισμούς ξεπερνώντας κατά πολύ τις τυπικές απαιτήσεις. Οι εργαστηριακοί χώροι και οι αίθουσες διδασκαλίας διακρίνονται από ιδανικές συνθήκες, με όλα τα απαραίτητα εποπτικά μέσα και τον απαιτούμενο εργαστηριακό εξοπλισμό για τη διεξαγωγή του μαθήματος.

Προσφέρουμε στους σπουδαστές μας τη δυνατότητα ολοκληρωμένης κατάρτισης ώστε να γίνουν επαγγελματίες περιζήτητοι στην αγορά εργασίας. Οι τομείς εξειδίκευσης αφορούν στα επαγγέλματα Γαστρονομίας, Τουρισμού, Μηχανολογίας & Ηλεκτρολογίας, Οικονομίας & Διοίκησης, ΜΜΕ & Ήχου, Πληροφορικής & Ηλεκτρονικών, Υγείας & Αθλητισμού, Μόδας & Ομορφιάς, Performing Arts, Προσχολικής Αγωγής, Εφαρμοσμένων Τεχνών και Αγροτικής Κατάρτισης κ.α.

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360

Δομές

Θεσσαλονίκη

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Θεσσαλονίκης ξεκίνησε τη λειτουργία του 1992, όταν με καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα που προσέφεραν αξιοσημείωτη επαγγελματική κατάρτιση, άλλαξε άρδην τον αέρα της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Η μεγαλύτερη απόδειξη της πρωτοπορίας που προσέφερε και συνεχίζει να προσφέρει το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, ήταν η εισαγωγή για πρώτη φορά στα ελληνικά δεδομένα, των ειδικοτήτων Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Chef το 1998 και Tεχνικός Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής το 2001, οι οποίες απετέλεσαν σημείο αναφοράς για τους πιο καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου.

Σήμερα, αποτελεί τη Μητρόπολη του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΔΕΛΤΑ 360, συγκεντρώνοντας καίρια τμήματα της κεντρικής διοίκησης και καλύπτοντας παράλληλα τις εκπαιδευτικές ανάγκες της ευρύτερης περιοχής της Βόρειας Ελλάδας και όχι μόνο, προσφέροντας εκπαιδευτικά προγράμματα πάντα με γνώμονα την ποιότητα στην εκπαίδευση και την επαγγελματική κατάρτιση, με απώτερο στόχο τη στελέχωση της αγοράς εργασίας με εξειδικευμένους επαγγελματίες

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Θεσσαλονίκης διαθέτει τρία κτίρια στο κέντρο της πόλης και επενδύει συνεχώς σε αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και εξοπλισμούς τελευταίας τεχνολογίας, προσφέροντας στους σπουδαστές ιδανικές συνθήκες εκπαίδευσης. Στα κτίρια αυτά συγκεντρώνονται τα γραφεία της διοίκησης για την εξυπηρέτηση των σπουδαστών και των ενδιαφερομένων, τα πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια των ειδικοτήτων και σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας πολλαπλών χρήσεων.

Καλύπτοντας τις σύγχρονες ανάγκες εκπαίδευσης το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Θεσσαλονίκης συνεχίζοντας την μακροχρόνια – άκρως επιτυχημένη πορεία του, προσφέρει μια μοναδική σπουδαστική εμπειρία για όσους επενδύουν στην κατάρτιση και στο μέλλον τους.

Ιωάννινα

Μετά από μια επιτυχημένη πορεία πενήντα ετών στην ιδιωτική επαγγελματική εκπαίδευση, το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 ξεκίνησε τη λειτουργία του στην πόλη των Ιωαννίνων το 2014. Με κύριο άξονα την ποιότητα στην εκπαίδευση, λειτουργεί καλύπτοντας τις ανάγκες της Βορειοδυτικής Ελλάδας για αναβαθμισμένη επαγγελματική κατάρτιση.

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Ιωαννίνων διαθέτει δύο κτίρια στα κεντρικότερα σημεία της πόλης και επενδύει συνεχώς σε εγκαταστάσεις και εξοπλισμούς προσφέροντας στους σπουδαστές ιδανικές συνθήκες εκπαίδευσης.

Το Α’ κτίριο βρίσκεται στον πεζόδρομο Κωλέττη και Καπλάνη 5 δίπλα στο Δημαρχείο. Φιλοξενεί κυρίως τα εργαστήρια των ειδικοτήτων, ενώ στο ισόγειο στεγάζονται τα γραφεία της διοίκησης για την εξυπηρέτηση των σπουδαστών και των ενδιαφερομένων. Το Β’ κτίριο βρίσκεται επί της οδού Δωδώνης 25 με αίθουσες διδασκαλίας πολλαπλών χρήσεων.

Καλύπτοντας τις σύγχρονες ανάγκες εκπαίδευσης το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Ιωαννίων προσφέρει μια μοναδική σπουδαστική εμπειρία για όσους επενδύουν στην κατάρτιση και στο μέλλον τους.

Πάτρα

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΔΕΛΤΑ 360, ξεκίνησε τη λειτουργία του στην πόλη της Πάτρας το 2017, ανεβάζοντας ψηλά τον πήχη της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοδυτικής Ελλάδας. Δυο υπερσύγχρονα κτίρια 10 ορόφων συνολικά, στη συμβολή των οδών Αγίου Ανδρέου και Κολοκοτρώνη, φιλοξενούν εργαστήρια και αίθουσες διδασκαλίας 80 ειδικοτήτων, δίνοντας νέα πνοή στο κέντρο της Πάτρας και δημιουργώντας μια κοιτίδα νεολαίας, τόσο από την αχαϊκή πρωτεύουσα όσο και από τις όμορες περιοχές της Πελοποννήσου και της Αιτωλοακαρνανίας.

Οι εκπαιδευτικοί σύμβουλοι του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Πάτρας βρίσκονται στη διάθεση του κοινού καθημερινά από τις 9:00 ως τις 21:00 για να ενημερώσουν αναλυτικά για τα προγράμματα σπουδών.

Καλαμάτα

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΔΕΛΤΑ 360, ξεκίνησε τη λειτουργία του στην πόλη της Καλαμάτας τον Μάιο του 2018, διευρύνοντας τους εκπαιδευτικούς και επαγγελματικούς ορίζοντες των νέων στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου.

Το υπερσύγχρονο κτήριο στην οδό Λακωνικής 152, λειτουργεί 12 τομείς σπουδών, δίνοντας νέα πνοή στην πόλη της Καλαμάτας και δημιουργώντας μια κοιτίδα νεολαίας στο νότιο τμήμα της Πελοποννήσου.Πρόκειται για ένα καταφύγιο ολοκληρωμένης και συνεχούς εξέλιξης που δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες επιτυχίας για όσους θέλουν να κάνουν αυτό που αγαπούν. Είναι ο σύνδεσμος ανάμεσα στον κόσμο που ζεις και σε αυτόν που θέλεις να ανοιχτείς!

Οι εκπαιδευτικοί σύμβουλοι του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Καλαμάτας, βρίσκονται στη διάθεση του κοινού καθημερινά από τις 9 π.μ. ως τις 9 μ.μ. και τα Σάββατα από τις 10:00. ως τις 14:00

Οι δομές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 σε Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Πάτρα και Καλαμάτα με ενεργές περισσότερες από 80 ειδικότητες καλύπτουν τις εκπαιδευτικές ανάγκες 80 και πλέον ειδικοτήτων και είναι έτοιμες να υποδεχτούν τη νέα γενιά σπουδαστών.

2 σημεία ορίζουν μία ευθεία, τρία σημεία ορίζουν το μέλλον σου.